Musa Orhan Jandarmadan ihraç mı edildi? Musa Orhan kimdir?

Musa Orhan tutuklandı mı? Sosyal medyayı ayağa kaldıran Uzman Çavuş Musa Orhan’ın İ.E’ye tecavüz ettiği iddiaları sonrasında genç kız hayatını kaybetti. Sosyal medyada #MusaOrhantutuklansın etiketi altında mesajlar yağmaya başladı. Musa Orhan kimdir? Musa Orhan Jandarmadan ihraç mı edildi? İşte detaylar...

16 Temmuz tarihinde Batman’ın Beşiri ilçesinde yaşanan olayda İ.E. tabanca intihar girişiminde bulunduktan sonra Uzman Çavuş Musa Orhan'ın kendisine tecavüz ettiğini iddia eden bir mektup bırakmıştı. İntiharın hemen sonrasında ise 1 aydır hastanede tedavi altında olan İ.E.'nin yaşamını kaybetmesi akabinde serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için sosyal medyada vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ayaklandı.

#MusaOrhantutuklansın etiketi adı altında vatandaşlar Musa Orhan tutuklandı mı sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

MUSA ORHAN TUTUKLANDI MI? İHRAÇ MI EDİLDİ?

Serbest bırakıldıktan sonra kamu görevine kaldığı yerden devam eden Musa Orhan’ın tutuklanması için çalışma başlatıldı. İ.E.'nin intihar ettiği tabancanın kime ait olduğu üzerinde şüpheler devam ederken mektupta ismi geçen Uzman Çavuş Musa Orhan'dan şikayetçi olması sonrasında inceleme başlatıldığı iddia edildi.

Kısa sürede #MusaOrhantutuklansın etiketi Türkiye gündeminde ilk sırada yer aldı.

Musa Orhan’ın tutuklanmaması ancak haberi yapan habercinin tutuklanmasına dikkat çeken TİP Hatay Milletvekili Barış Atay ise konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 yaşındaki İ.E.'ye cinsel saldırıda bulunarak intiharına neden olduğu gerekçesiyle uzman çavuş Musa Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı.

İçişleri Bakanlığı: "Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan, Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmiştir."

Musa Orhan Jandarmadan ihraç mı edildi? Musa Orhan kimdir? ile ilgili etiketler Sosyal Medya Musa Orhan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.