Musa Demirci kimdir? Eski Tarım Bakanı Musa Demirci hayatını kaybetti

Musa Demirci kimdir? Tarım ve Köy İşleri Bakanı olarak görev yapan 19, 20, 21'inci Dönem Sivas Milletvekili Musa Demirci, beyin kanaması nedeniyle bir süredir Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Musa Demirci'nin cenazesinin yarın Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Musa Demirci kimdir?

Musa Demirci, 1942 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Eğitimini, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamlayarak mezun oldu.

İş hayatında, Sivas Teknik Ziraat Müdürlüğü teknik elemanı ve Başmühendisliği, Kahramanmaraş ve Erzurum Teknik Ziraat Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ziraat İşleri Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Başyardımcılığı, Tarım Orman ve Köy işleri Bakanlığı Aydın İl Müdürü olarak çalıştı.

Siyasi Hayatı

20 Ekim 1991 ve 24 Aralık 1995 tarihlerinde yapılan genel seçimlerde Refah Partisi (RP) Sivas Milletvekili seçildi. Efsane Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 28 Haziran 1996 tarihinde kurmuş olduğu 54. Hükümet’te Tarım ve Köy işleri Bakanı olarak atandı. Bakanlık görevini İsmet Attila’dan devraldı. 29 Haziran 1996 tarihine kadar Tarım ve Köy işleri Bakanlığı görevini sürdürdü. Bakanlık görevini Mustafa Rüştü Taşar’a devretti. 18 Nisan 1999 (21. Dönem) tarihinde yapılan genel seçimlerde üçüncü defa Fazilet Partisi Sivas Milletvekili seçildi.

Eski Tarım Bakanı Musa Demirci hayatını kaybetti. Musa Demirci, 19, 20 ve 21. dönem Sivas milletvekilliği ve Tarım ve Köyişleri Bakanı olarak hizmet etmişti.

Musa Demirci kimdir? Eski Tarım Bakanı Musa Demirci hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanı musa demirci kimdir tarım bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.