Musa Çam ne dedi?

Musa Çam ne dedi? Musa Çam'ın meclis konuşması vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. CHP'li Musa Çam, MHP Lideri Bahçeli'yi hedef alan sözler sarf edince Genel Kurul karıştı. MHP ve CHP'li vekiller arasında kavga çıktı. AK Partililer ve MHP’liler Musa Çam’ın üzerine yürürken, CHP grubu tepkili MHP grubu ile AK Partililer arasında kaldı. CHP’liler ve az sayıdaki HDP’liler Musa Çam’ı Genel Kurul’un dışına çıkararak darbe almasını önlemeye çalıştı. Peki, Musa Çam ne dedi? İşte, meclis konuşması...

Musa Çam'ın meclis konuşması vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Meclis’in yasalaştırmak için sabahladığı seçim ittifakı teklifinin finali kavgalı oldu. Kavganın detayları ise haberimizde. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın geçmişte MHP Genel Başkanı Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan bazı diyalogları kürsüden ifade etmesiyle kavga başladı. Peki, Musa Çam ne dedi? İşte, meclis konuşması...

Musa_Cam_ne_dedi_Meclis_konusmasjfasgf

MUSA ÇAM KİMDİR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı sözleri nedeniyle 3 birleşim ceza verildi.

5 Ekim 1953'te İzmir'de doğdu. Baba adı Şahismail, anne adı Hatayi'dir.

İşçi, Sendikacı; Buca Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümünü bitirdi.

İzmir Belediyesi ve Tariş'te işçi olarak çalıştı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Şube Yöneticiliği, Ege Bölge Temsilciliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve DİSK Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. TÜSES Vakfı, Sosyal Demokrasi Derneği ve DİSK Emekli-Sen Üyesidir.

24. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı.

Çam, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Meclis’in yasalaştırmak için sabahladığı seçim ittifakı teklifinin finali kavgalı oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın geçmişte MHP Genel Başkanı Bahçeli ile AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan arasında yaşanan bazı diyalogları kürsüden ifade etmesiyle kavga başladı.

MUSA ÇAM NE DEDİ?

AK Partililer ve MHP’liler Musa Çam’ın üzerine yürürken, CHP grubu tepkili MHP grubu ile AK Partililer arasında kaldı. CHP’liler ve az sayıdaki HDP’liler Musa Çam’ı Genel Kurul’un dışına çıkararak darbe almasını önlemeye çalıştı. Oturuma ara verilirken arbede uzun süre devam etti. İdare amirleri ve parti yöneticilerinin ortamı sakinleştirmesinin ardından Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, İçtüzüğe göre kaba ve yaralayıcı sözler nedeniyle Musa Çam’a 3 birleşim yasaklama cezasını oya sundu.

MUSA ÇAM'A CEZA VERİLECEK

Çam’a ceza verilmesi AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Musa Çam salon dışına çıkarılırken yeniden kavga çıktı. Çam’ı kuliste sıkıştırmak isteyen MHP’liler ondan önce salondan ayrıldılar. CHP’liler Musa Çam’ı salondan çıkarmakta oldukça zorlandı. MHP’liler ile CHP’liler arasında kavga kuliste devam etti. Meclis güvenlik görevlileri iki grubu ayırmakta zorlandı. CHP’liler Çam’ı çay ocağının yanıdaki kapalı bir bölümde korumaya alarak MHP’lilerin darbelerinden kurtarmaya çalıştılar. CHP’liler, MHP milletvekillerinin kapıda beklemesi nedeniyle uzun süre Çam’ı kulisten çıkarmadılar.

MAAŞI DA KESİLECEK

Musa Çam, savunmasında, “Ben konuşmamda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ne kadar saygın itibarlı ve ne kadar iyi bir insan olduğunu söyledim. Bir yanlış anlaşılma söz konusu ise üzüntü duyarım. Benim sayın Devlet Bahçeli’ye böyle bir şey söylemem asla söz konusu olamaz” demesi cezayı engellemedi. Genel Kurul’dan yasaklanması nedeniyle Çam’ın maaşından da 12 bin lira para cezası kesilecek.

KAMERAMAN DA SALDIRIYA UĞRADI

MHP milletvekillerinin Musa Çam’ı yakalamak için bekledikleri kuliste medya çalışanları da MHP’lilerin hedefi oldu. ATV Kameramanı Sadık Doğan, kuliste milletvekillerine eşlik eden MHP’li bir danışman ve şoförün saldırısına uğradı. O anlara dair görüntüleri CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından paylaştı.

Gazeteci arkadaşları kulis balkonundan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı Deniz Güçer’i uyararak meslektaşlarının darp edilmesini durdurmaya çalıştılar. Basın mensuplarının uyarıları karşısında MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal araya girerek kameramanı partililerin elinden aldı. MHP’lilerin çekim yapmasına tepki göstererek üzerine yürüdüğü bir başka televizyoncu da TRT çalışanı olduğunu söyleyerek darp edilmekten kurtuldu.

Musa Çam ne dedi? ile ilgili etiketler musa çam ne dedi meclis konuşması musa çam kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.