Murtuğa tarifi! Van'ın enfes kokan kahvaltılığı... Basit ama bir o kadar lezzetli!

Van kahvaltısı dillere destandır. Ve o kahvaltılıklar içerisinde murtuğa'nın yeri apayrıdır. Sizi çocukluğunuzdaki mutlu kahvaltılara götürecek, evinizi enfes kokutacak murtuğa tarifini hazırladık. İnsan bu kadar basit bir şeyin nasıl bu kadar lezzetli olabildiğine inanamıyor. 365 gün tüketebileceğiniz murtuğa nasıl yapılır?

Murtuğa tarifi, meşhur Van Kahvaltısı yapılan tüm mekanlarda kendine hiç şüphesi yer bulur. Un, yağ ve yumurta içeren murtuğa, Van kahvaltı salonlarının vazgeçilmezidir. Yanında çay varsa bir başka lezzetli olan murtuğa'yı üzerine bal ve ceviz serperek de tüketebiliyorsunuz.

Murtuğa yapılış basit olan ancak lezzeti konusunda tartışmasız herkesin hemfikir olduğu güzellikte bir kahvaltılıktır. Birçok damak tadına uygun olan murtuğa tarifi, kahvaltıyı hep aynı besinlerle geçiştirenlere muhteşem bir lezzet ve kolaylık sunuyor.

Van Kahvaltısı, Beylerbeyi Cafe | Bugün Ne Yesem?

BASİT AMA BİR O KADAR LEZZETTLİ MURTUĞA TARİFİ!

Bu zamana kadar murtuğa lezzetini keşfetmediyseniz çok şey kaybetmiş olabilirsiniz. Yapıldığında tüm mutfağı saracak enfes kokan bir murtuğa, sizi çocukluk yıllarınıza götürebilir. Hele bir de yanında çay varsa, aylardan ocaksa ve sobada kömür çıtırdıyorsa...

Murtuğa - Pratik Tarifim

MURTUĞA TARİFİ!

Murtuğa Tarifi İçin Malzemeler

1 çay bardağından biraz az sıvı yağ veya tereyağı
Yağı çekecek kadar normal un
Tuz
İsteye göre susam veya yumurta kullanabilirsiniz

Butik kurabiye,tatlı ve yemek tarifleri,Turkish cuisine: VAN KAHVALTISI

Murtuğa Tarifi Nasıl Yapılır?

Kahvaltıda mutlaka denemelisiniz!

Yağı kızartacağınız tavaya boşaltın güzelce yakmayacak şekilde ısınsın, sonra katı olmayacak şekilde biraz un boşaltın, biraz yağlı olmalı yani sıcak puding kıvamında olacak. Hafif tuzlu olacak kadar tuz serpin ve durmadan karıştırın rengi hafif kahve olana kadar kızartın.

Yumurtalı istiyorsanız söndürmeden 1 yumurta kırın karıştırıp söndürün.

Murtuğamız hazır servis tabağına boşaltın, isterseniz üzerine susam serpiştirin.

Afiyet olsun (yakmayın).

Murtuğa tarifi! Van'ın enfes kokan kahvaltılığı... Basit ama bir o kadar lezzetli! ile ilgili etiketler Yemek murtuğa tarifi murtuğa nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.