Murat Ülker'den onay çıkmadı, ortaklık bitti!

Yıldız Holding'in ABD'li gıda markası Kellogg Company ile 13 yıl sonra ortaklığı resmen sona erdi. ABD'li şirketin talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmamasının ardından iki şirketin Türkiye'de ortaklaşa kurduğu Kellogg Med Gıda'nın tek kontrolü resmen ABD'li gruba geçti.

Ülker Ailesi ve ABD'li Kellogg şirketi arasındaki yüzde 50'şerlik hisse yapısıyla kurulan Kellogg Med Gıda şirketinde beklenen ayrılık resmen gerçekleşti.

Yeni Şafak'ın haberine göre, 2005 yılında İstanbul Pendik'te Yıldız Holding'e ait Besler fabrikasında üretim yapmaya başlayan Kellogg Med Gıda'da ortaklığı bitiren talep ABD'li Kellogg's firmasından gelmişti.

GEVREĞİN DIŞINA ÇIKMA TALEBİ

Ülker ailesi ile Türkiye'de gevrek üretimi yapmak için ortaklık kuran ABD'li Kellogg's, geçtiğimiz aylarda bu üretim bandının dışına çıkarak Türkiye pazarında satışını yapacağı yeni ürünler üretmek istediğini belirtmişti.

MURAT ÜLKER'DEN ONAY ÇIKMADI

Kellogg's'un bu talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmadı. 'Hem ortak hem rakip olamayız.' diyen Ülker'in hisseleri devrederek ortaklığın bitmesini önermişti.

BEKLENEN DEVİR BUGÜN GERÇEKLEŞTİ

İşte bu gelişmelerin ardından beklenen devir işlemi bugün gerçekleşti.

Special K, Coco Pops, Honey Pops, Tresor ve Corn Flakes markalarını bünyesinde bulunduran Kellogg Med Gıda Ticaret Ltd. Şti.'nin tek kontrolü Kellogg Europe Treasury Services Ltd. aracılığıyla Kellogg Company tarafından devralındı.

KİRACI OLARAK DEVAM EDECEK

Yıllık cirosu 9.5 milyar dolar olarak ifade edilen Amerikalı gıda devi Kellogg’s Pendik'teki fabrikada kiracı olarak üretime devam edecek.

Kellogg Med Gıda çatısı altında tahıl gevreklerine yönelik 43 çeşit ürün üretiliyor.

Murat Ülker'den onay çıkmadı, ortaklık bitti! ile ilgili etiketler Murat Ülker
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.