Murat Ongun'un 'Fatih' cehaleti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet portresi İstanbul'a getirildi. Tablo ile ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, 540 yıllık tablonun 580 yıllık olduğunu yazdı. Ünlü tarihçi Mustafa Armağan ise o cehaleti Ongun'un yüzüne vurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan 540 yıllık Fatih Sultan Mehmet portresi yaklaşık 2 aylık sürecin ardından, İstanbul'a getirildi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun"Fatih Sultan Mehmet'in 580 yıldır yurt dışında olan tablosu bugün İstanbul'a geri döndü. Bu gurur 16 milyon İstanbullunun" diye yazdı.

Ünlü tarihçi Mustafa Armağan, 540 yıllık tablonun 580 yıllık olduğunu ifade eden Ongun'un cehaletini yüzüne vurdu.

"ALLAH BUNLARA AKIL AKIL VERSİN!"

Ongun'un attığı tweeti paylaşan Armağan, şu ifadeleri kullandı:

"Murat Ongun'a göre 1440 yılında, Fatih 8 yaşında bir şehzadeyken yapılmış 7 milyona aldıkları tablo

Siz Bellini atölyesindeki ressamın kerametine bakın ki 40 yıl sonrasının Fatih'ini çizebilmiş Allah bunlara akıl akıl versin!"

Murat Ongun'un 'Fatih' cehaleti

Murat Ongun'un 'Fatih' cehaleti ile ilgili etiketler Murat Ongun Fatih Sultan Mehmet Mustafa Armağan İBB tablo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.