Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun başına getirildiği Otobüs AŞ'deki görevinden el çektirildi. Ongun'un yerine ise Gezi olayları ile adı gündeme gelen Tayfun Kahraman Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Sabah Gazetesinin haberine göre, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmeye başlaması ardından Ekrem İmamoğlu tarafından İstanbul Otobüs İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi'nin başına getirilen basın danışmanı Murat Ongun'a nasıl görevden el çektirildiği ortaya çıktı.

YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan İstanbul Otobüs İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi ve İstanbul Konut-Hizmet ve Yönetim İşletmeciliği Anonim Şirketi'nin unvanları değiştirilerek İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi adı altında birleştirildi. Bu şirkete yeni yönetim kurulu seçildi.

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim...

8 Nisan'da tescil edilen ve 10 Nisan 10056 sayılı Ticaret Sicili Gazetesi'nde yayınlanan yeni yönetim kurulunda Murat Ongun'a yer verilmedi. Ongun yerine Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediyesi'ndeyken özel kalem müdürlüğünü yapan Yavuz Saltık bu şirketin yönetim kurulu başkanı oldu. Saltık ile birlikte 10 kişilik yönetim kurulu oluşturuldu.

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim... - Resim : 2

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre Murat Ongun, İstanbul Ulaşım Hizmetleri ve Araç Kiralama Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi olarak unvanı değiştirilen şirketin eski yönetim kurulunda yer alıyor. Eski yönetim kurulunda Gezi olaylarıyla adı gündeme gelen Tayfun Kahraman da yönetim kurulu başkan yardımcısı gözüküyor.

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim... - Resim : 3

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi bilgilerine göre de, Bakırköy 23. Noterliği tarafından işlemleri yapılan şirkette Murat Ongun yönetici olarak yer almıyor.

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim... - Resim : 4

Uzun yıllar gazetecilik yaparak hayatını idame ettiren ve hiçbir otobüsçülük kariyeri olmayan Murat Ongun'un bir otobüs şirketinin başına konulması kamuoyunca şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim... - Resim : 5

Murat Ongun görevden alındı! İşte yerine getirilen isim... ile ilgili etiketler Murat Ongun İBB Ekrem İmamoğlu tayfun kahraman Otobüs AŞ
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.