Murat Karayılan: "Oraya yol yapıldığı için saldırdık"

PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde yol yapım çalışmasına yakıt taşırken yola döşenen EYP'nin infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan 4 işçinin katliamını üstlendi. Karayılan yapılan alçaklığı, "Oraya yol yapıldığı için saldırdık" diye itiraf etti.

Terör örgütü PKK’nın hain eylemlerini Kandil’deki ininden yöneten Murat Karayılan, yine tehditler savurdu.

Veryansın TV'nin haberine göre, Karayılan, Silopi'den şehit olan 4 işçinin katledilmesi ile ilgili de alçak bir itirafta bulundu. Saldırıyı üstlenen Karayılan, 'oraya yol yapıldığı' için saldırdıklarını ifade etti. 

Barzani’ye yakınlığıyla bilinen Erbil merkezli medya organı Rudaw’ın yayınladığı habere göre Karayılan, Silopi'de yol yapım çalışmasına yakıt taşırken yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 işçi hakkında konuştu.

Son 73 günde 14 işçiyi katleden terör örgütü PKK’nın sözde lideri Murat Karayılan, bölgedeki işçilere yol yapımında ve barajlarda çalışmaması için tehditler savurdu.

Karayılan, Silopi'de katledilen işçiler içinse, “o mayın bizim tarafımızdan patlatılmışsa oraya yapılmak istenen yolun yapılmasını engellemek içindir” diye kabullendi.

Konuşması sırasında Türkiye'ye turist olarak gelecek Avrupalıları da tehdit eden Karayılan,  “Eğer Türkiye’ye gelirlerse ve bir zarar görürlerse biz bundan sorumlu olmayız” ifadelerini kullandı. 

Murat Karayılan: "Oraya yol yapıldığı için saldırdık" ile ilgili etiketler Murat Karayılan Silopi İşçi Turist Avrupa Kandil Erbil rudaw katliam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.