Murat Karayalçın'dan HDP ile ittifak itirafı

CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, CHP-HDP ittifakına ilişkin çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. Karayalçın, CHP'nin HDP ile ittifak yapması gerektiğini belirterek, "Hiçbir dostumuzu bir yere bırakamayız. Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz” dedi.

CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın'dan HDP ile ittifak itirafı geldi. Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz'a Muharrem İnce, Hakkı Akalın ve Mevlüt Dudu'nun istifası ile ilgili konuşan Karayalçın, “İttifakta HDP de olmalı mı?” sorusuna “Kesin! Hiçbir dostumuzu bir yere bırakamayız. Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz. Tüm dostlarımız yoksa da tek başımıza seçime girmeliyiz.” şeklinde yanıt verdi.

Murat Karayalçın, aralarında Deniz Baykal'ın da olduğu CHP'nin diğer eski genel başkanlarıyla birlikte CHP'den istifa eden ve Muharem İnce'nin kuracağı partiye geçme kararı alan eski milletvekilleri Hakkı Akalın ve Mevlüt Dudu ile görüşmüş sonrasında ise istifalar gelmişti.
İsmail Saymaz'ın “İnce’ye abi sitemi” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

“– İstifayı nasıl buldunuz?

Çok üzgünüm. İstifa edersen et ama bunlar doğru değil.

– Heyetin görüşmeleri sürerken istifa geldi.

Sorma ya… O zaman bizimle niye konuştunuz? Madem bize geldiniz. Müdahalede bulunmamızı istediniz. Biz de sevgiyle karşıladık. Olur mu bu? Biz eski genel başkanlar olarak ne duruma düşeriz?

– Eleştirileri var, Atatürk diyememek gibi…

CHP'nin Atatürk'ün temel değerlerinden koptuğunu söylemek çok doğru değil. Ağır bir suçlama. CHP'nin programında altın üçgen var. Bir köşesinde, Atatürk'ün devrimleri. Bir köşesinde Sosyalist Enternasyonal'in ilkeleri. Üçüncü köşesinde, Anadolu'nun felsefi değerleri. Bir CHP'li, üçgenin Atatürkçü köşesine yakın olabilir, bir başkası sol köşeye… Önemli olan, üçgen içinde olmaktır. Sen o köşede niye duruyorsun diye eleştirmeleri doğru değildir. Bir de Cumhuriyet'in altın üçgeni var: Üniter devlet, ulusun ve yurdun bütünlüğü.

– İnce ve arkadaşları HDP'ye itiraz ediyor.

Üçgenin içinde olunduğu sürece herkesle konuşuruz.

– İttifakta HDP de olmalı mı?

Kesin! Hiçbir dostumuzu bir yere bırakamayız. Tüm dostlarımızla ilerlemeliyiz. Tüm dostlarımız yoksa da tek başımıza seçime girmeliyiz. Kısmi birliktelik olmaz, olmamalı. O nedenle hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçiminde buna göre hazırlık yapmalıyız.”

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Murat Karayalçın'dan HDP ile ittifak itirafı ile ilgili etiketler CHP HDP murat karayalçın ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.