Önce Külliye'de poz, sonra İHA ve CNN Türk'te haber!

İBB'den aldığı reklam işleri ile tartışmaların odağındaki reklam ajansı Advertcity'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kapki, mesleği gereği, gündem olmayı iyi bildiğini kanıtladı! İktidara sert muhalefeti nedeniyle ortaklık yapısı bozularak kapatılan Olay TV'nin İmamoğlu'na yakın finansörlerinden biri olan Kapki, geçtiğimiz gün Külliye'de ödül almayı başarmıştı... Kapki bugün de "iktidara yakın" medyanın sayfalarını süsledi!

Geçtiğimiz aylarda yayın hayatına başlayan ve bir ayı tamamlayamadan faaliyetlerine son veren Olay TV'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bazı iş adamları üzerinden fonlandığı iddia ediliyordu.

İşte o iş adamlarından birisi Advertcity reklam ajansının Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kapki idi...

Ekrem İmamoğlu'nun Advertcity'ye İstanbul caddelerindeki reklam alanlarını ihalesiz şekilde verdiği ve bunun üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefet yapmak amacıyla kurulan Olay TV'ye perde arkasından "ortak" olduğu medya kulislerinde uzun süredir konuşuluyordu.   

SuperHaber tüm bu iddialar ve kanalın finansmanı ile ilgili önemli detaylara ulaşmış ve bunları ilk kez kamuoyu ile paylaşmıştı.

"İKTİDARA YAKIN" MEDYADA MURAT KAPKİ FIRTINASI

Diğer yandan, Erdoğan'a muhalefet etmesi için kurulan o televizyon kanalının, Ekrem İmamoğlu'na yakın finansörü Kapki, geçtiğimiz gün sürpriz şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden ödül tevdi edilen Murat Kapki'nin söz konusu ödülü alabilmek için nasıl bir çaba içerisine girdiği ise gün içinde çok tartışıldı.

''AÇIK HAVA REKLAMLARINA GÜVENİN'' MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden o veya bu şekilde ödül almayı başaran Murat Kapki bununla da yetinmedi... 

Mesleği gereği PR yapmayı ve gündem yaratmayı iyi bilen Kapki, bu yeteneklerini kendisi adına kullanmaktan da geri durmadı.

"İktidara yakın bir medya organı" olarak bilinen İhlas Medya Grubu'nun ajansı İHA'ya demeç veren Kapki, uzun bir röportaj ile reklamcılık faaliyetlerinden bahsetti.

Kapki'nin ajans tarafından servis edilen bu haberi Demirören Medya Grubu'nun sahibi olduğu ve yine "iktidara yakın medya" olarak bilinen CNN Türk'te de geniş şekilde yer buldu. 

Önce Külliye'de poz, sonra İHA ve CNN Türk'te haber!

Söz konusu haberde, daha önce kendisi hakkında ortaya atılan iddiaları yanıtlamak yerine faaliyetlerinden bahseden Kapki, marka olma yolunda adım atmak isteyen şirketlerin açık hava reklamcılığına yönelmesi gerektiğini vurguladı. Kapki, “Dijitalin gelişmesiyle birlikte son dönemde dijital medya satınalmasına olan ilgi arttı. Geleneksel reklamcılığa olan ilgi de devam ediyor. Tüketiciler hem dijital ortamda hem de açık havada gördüğü reklama güvenmeyi tercih ediyor” diye konuştu.

İnsanların vakitlerini dışarıda geçirdiğini söyleyen Kapki, “Bugün özellikle büyük şehirlerde işe gidip gelmek ve sosyalleşmek için vaktimizin çoğunu dışarıda harcıyoruz. Günde ortalama 3 ila 4 saatimizi dışarıda geçiriyoruz. Hal böyle olunca açık havada gördüğümüz reklamlar hemen hepimizin ilgisini çekiyor. Markalar da bu fırsatın farkında olduğu için açık hava reklamlarına yatırım yapıyor” dedi.

Önce Külliye'de poz, sonra İHA ve CNN Türk'te haber! - Resim : 2
Advertcity Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kapki

 

Önce Külliye'de poz, sonra İHA ve CNN Türk'te haber! ile ilgili etiketler CNN İHA Reklam Şirket Murat Kapki Advertcity
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.