Murat Aksel, Volkswagen yönetimine seçildi

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden Volkswagen, geçtiğimiz yıl BMW'den Türk yönetici Murat Aksel'i transfer etmişti. Aksel, bu yıl Alman devinin yönetim kuruluna girerek bir ilki başardı. İşte detaylar...

Alman otomotiv devi Volkswagen bir ilke imza attı. 2019 yılında BMW'den transfer ettiği Murat Aksel'i yönetim kuruluna atadı.

Bu kararla Volkswagen'in yönetim kuruluna ilk kez bir Türk girmiş oldu.

MURAT AKSEL KİMDİR?

47 yaşındaki Murat Aksel, Almanya’nın Kaiserslautern Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. Mesleki kariyerine 1998’de Opel’in Rüsselsheim’daki merkezinde başlayan Aksel, kariyerinde hızla yükseldi.

Opel’den 2001 yılında sorumlu yönetici olarak General Motor ve Turin’de Fiat’a transfer olan Aksel, buradan General Motor’un elektrikli araçlardan sorumlu yöneticisi olarak Çin’e gitti. 2009’da ise tedarik ve satıştan sorumlu yönetici olarak BMW’ye transfer oldu. Aksel 2019 yılında da Volkswagen'e geçti.

 

Murat Aksel, Volkswagen yönetimine seçildi ile ilgili etiketler BMW Volkswagen Murat Aksel yönetim kurulu yönetici
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.