Muradiye'de afet böyle başladı! Selin ilk dakikaları kamerada

Rize’de selden en fazla zarar gören noktalardan olan Muradiye Beldesi'nde selin ilk dakikalarında yaşanan korku ve panik kameraya yansıdı. Selde yıkılan evlerinin enkazında yaşamını yitiren Hacere Mert ve Nuri Cemal Mert'e mahalleli tarafından evlerini terk etmeleri uyarısı yapıldığı da ortaya çıktı.

Rize'de dün etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında merkeze bağlı Muradiye beldesinde yıkılan 3 katlı binanın hemen yakınındaki evlerde yaşayan mahalle sakinleri selin ilk dakikalarında yaşananları cep telefonu kameraları ile kaydetti.

Afetin geldiğini gören mahalle sakinleri hızla bölgeden uzaklaşırken, onların bölgeden ayrılmasından kısa bir süre sonra 3 katlı bir bina yıkıldı. Yıkılan binada bulunan Hacere Mert ve eşi Nuri Cemal Mert hayatını kaybetti. Yağmurdan kaçarak evin altına sığındığı öğrenilen Batuhan Delihasan’ın önce cansız bedeninin bulunduğu belirtildi.

Muradiye'de afet böyle başladı! Selin ilk dakikaları kamerada

MAHŞERİN PROVASI

Yaşanan selin ilk dakikalarını sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınla duyuran mahalle sakinlerinden Ömer Mert, "Mahşerin provasını yaşadık dün akşam. Zor bir akşamdı. 1999 ve 2000 yıllarında da benzer felaketler yaşamıştık ama bu denli bir sel yaşamamıştık. İşten 6'da çıktık geldik köye. Baktım dere biraz taşmış. Tam yemeğe başladık, saat 8 sularıydı. Yengem yukarıdan bağırdı, dükkana su girdiğini söyledi. Tedbir almaya çalıştık. Yukarıdan suyun daha fazla gelmeye başladığını gördük. Amcamın evi vardı, yıkılan evin hemen yukarısında. Onların oraya bakmaya gittik ama baktık, su ile çamur yoğun olarak gelmeye başladı ve durulacak gibi değildi. Hemen bağırıp çağırdım bölgeyi terk edelim diye söyledim. O an 112'yi aramak yerine canlı yayın yapmaya karar verdim, Çünkü 112'nin de telefonlarının kitlendiğini biliyordum o saatte. Kimse cevap veremeyecekti. Sosyal medyadan da yayın yaparak helallik istedim" dedi.

Muradiye'de afet böyle başladı! Selin ilk dakikaları kamerada - Resim : 2

ENKAZ ALTINDA KALAN YAŞLI ÇİFTTEN EVLERİNİ TERK ETMELERİ İSTENMİŞ

3 katlı evin yıkıldığını gördüğünü belirten Mert, "Ev yıkılmadan önce ölen amca ve yengemin evinde durdum. Amca yengeme 'Burası sağlamdır, buraya gelin' dedi. Ben 'boşaltın buraları' dedim. Evlerinden çıkmalarını istedim ama yıkılan evle aramızda 10 metre yoktu bir saniyelik bir olay. Kıyamet koptu resmen. Bir gürültü patladı, parlama gördüm. Korkunç bir şey ne yapacağımı şaşırdım. Hemen evime gidip evdekileri çıkarmaya çalıştım, çocukları annemi. Annem benle gelmek istemedi. Sonra dedim ona bir tokat atıp bayıltayım da öyle çıkarayım. Onu orada nasıl bırakabilirdim. Annem sonra sözümü dinledi sırtıma aldım çıkardım. Böyle bir mahşeri yaşadık. Sosyal medyanın gücünü dün gece kullandık. AFAD'ı buraya yönlendirdiler. Allah kimsenin başına vermesin. Ölenlere rahmet diliyoruz. Başımız sağolsun" ifadelerini kullandı.

İHA

Muradiye'de afet böyle başladı! Selin ilk dakikaları kamerada ile ilgili etiketler Rize Muradiye Sel (Doğa olayı) afet başlangıç anı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.