Münir Özkul’un kızı Güner Özkul kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Türk sinemasının dev oyuncularından Münir Özkul, 93 yaşında KOAH ve demans hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Münir Özkul eşi çocukları kimdir sorusu merak ediliyor. Münir Özkul kızı Güner Özkul kimdir sorusu araştırılıyor. Usta oyuncu Münir Özkul'un kendisi gibi oyuncu eşi Suna Selen'den olan kızı Güner Özkul kimdir? Hastalıklarla uzun zamandır süren mücadelesinde usta sanatçı Münir Özkul'a kızı Güner Özkul baktı. Uzun zamandır hakkında çıkan öldü haberlerine isyan eden Münir Özkul’un kızı Güner Özkul “Zaten biliyorsunuz uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk.” dedi. Güner Özkul kimdir? Münir Özkul’un kızı Güner Özkul kaç yaşında, ne iş yapıyor? Detaylar haber özette...

Türk sinemasının dev oyuncularından Münir Özkul, 93 yaşında KOAH ve demans hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Münir Özkul eşi çocukları kimdir sorusu merak ediliyor. Münir Özkul kızı Güner Özkul kimdir sorusu araştırılıyor. Usta oyuncu Münir Özkul'un kendisi gibi oyuncu eşi Suna Selen'den olan kızı Güner Özkul kimdir? Hastalıklarla uzun zamandır süren mücadelesinde usta sanatçı Münir Özkul'a kızı Güner Özkul baktı. Uzun zamandır hakkında çıkan öldü haberlerine isyan eden Münir Özkul’un kızı Güner Özkul “Zaten biliyorsunuz uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk.” dedi. Güner Özkul kimdir? Münir Özkul’un kızı Güner Özkul kaç yaşında, ne iş yapıyor? Detaylar haber özette...

mAnir_Azkul

İLK AÇIKLAMA!

Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, ” Zaten biliyorsunuz uzun bir süreçti. Defalarca asılsız haberlerle bugüne hazırlanmış olduk. Sayın Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan tedavi sürecinde bizi hiç yalnız bırakmadı. Tedavinin her anında yardımcı olduğu için çok teşekkür ederiz. Defin sürecinde de kendileri yanımızda. Hepimizin başı sağolsun. Büyük bir ihtimalle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek. Büyük ihtimalle Pazar günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir tören düzenlenecek. Daha sonra Teşvikiye Camii'nden uğurlayacağız” dedi.

GANER

GÜNER ÖZKUL KİMDİR?

Güner Özkul 1 Şubat 1966, İstanbul’da doğmuştur. Güner Özkul, oyunculuk ve sunuculuk yapmıştır. Bir süre CNN Türk’teki Afiş adlı kültür-sanat programını sunmuş, film ve dizilerde rol almıştır. Suna Selen ile Münir Özkul’un kızıdır.

1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi grafik bölümünden mezun oldu. 1992 yılında, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitenin sinema televizyon bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.

Bir süre grafikerlik ve daha sonra mankenlik yaptı. Seslendirme de yapmaktadır.

Vajina Monologları oyununda rol aldı.

Samanyolu TV’de yayınlanan “Kollama” dizisinde “Sevilay” karakterini canlandırdı.

Annesi Suna Selen’in Güner Sümer’le yaptığı evlilikten olan kardeşi Sinan Sümer de oyunculuk yapmaktadır.

mAnir

MÜNİR ÖZKUL KİMDİR?

15 ağustos 1925 tarihinde İstanbul Bakırköy'de doğan Münir Özkul küçük yaşlarda tiyatroya merak saldı. İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Sonrasında Bakırköy'de bulunan Halkevi'nde oyunculuğa adım attı. İlk amatör sahne deneyimlerini burada gerçekleştiren Özkul, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bir süre oynadıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na geçti. Ses Tiyatrosu'nda sergilenen oyunlarda rol almaya başladı. Ancak buradaki çalışması uzun soluklu olamadı ve hemen ardından yien özel bir tiyatro olan Küçük Sahne'ye geçti. Küçük Sahne, Münir Özkul'un yükselişinde bir dönüm noktası oldu. Sadri Alışık, Nevin Akkaya, Şükran Güngör ve Cahit Irgat gibi güçlü oyuncularla, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul'un yaptığı ve Steinback'in aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan "Fareler ve İnsanlar"da oynadı. Yeteneği Musin Ertuğrul'un gözünden kaçmayan Özkul, Küçük Sahne'de ayrıca, "Yarış", "Onikinci Gece", "Aşağıdan Yukarı" ve "Karışık İş" gibi başarılı oyunlarda da yer aldı.

Tiyatro sahnelerinden "tesadüfen" film setlerine geçişi 40'lı yılların sonuna denk düşen Özkul, askerliğini yaptığı dönemde, "Vatan ve Namık Kemal" adlı filmde yönetmen asistanlığı yapan arkadaşı Sırrı Gültekin'i ziyaret için Yeşilçam'a gittiği birgün ilk defa bir filmde figüran olarak rol aldı. Üniformalı bir figüran arayışı içinde olan arkadaşının ricasını kırmayarak, biraz da komik bir anı olsun diye kamera karşısına geçti ve rol aldığı 400'ün üzerinde filmle, Türk sinemasına damgasını vuran önemli karakter oyuncuları arasına girmesini sağlayacak sinema serüveni böylece başlamış oldu. 50'li yılların başlarında, ilk olarak beyaz perdenin siyah-beyaz karelerinde küçük rollerle karşımıza çıkan Özkul, ilk defa 1950 yılında, senaryosu İhsan Koza ile Nazım Hikmet tarafından yazılan ve Vedat Ar'ın yönetmenliğinde çekilen "Üçüncü Selim'in Gözdesi" adlı bir İpek Film yapımında yer aldı.

Hemen ardından, 1951'de, yine birer İpek Film yapımı olan "Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan" ile "Lale Devri"nde yardımcı oyuncu olarak kamera karşısına geçen Özkul, aynı yıl, Muhsin Ertuğrul'un yönetmenliğinde çekilen "Evli mi Bekar mı" ve Baha Gelenbevi'nin yönettiği "Barbaros Hayrettin Paşa" adlı filmlerde başrol oynadı. 1960 ile 1970 yılları arasında kırkın üzerinde filmde rol alan Özkul, daha önce Atlan Karındaş'la birlikte tiyatro sahnesine de aktardığı ve oyunun inanılmaz başarısı sonucunda, 1971 yılında Türk tiyatro ve ortaoyunu üstadı İsmail Dümbüllü'den "ortaoyuncular kavuğu"nu devralmasını sağlayan, Sadık Şendil'in yazdığı "Kanlı Nigar" adlı muhteşem eserin sinema versiyonunda da yer aldı. 1968 yılında, Ülkü Erakalın'ın yönetmenliğinde çekilen filmde, Belgin Doruk ve Selma Güneri'yle birlikte rol aldı. Türk sinemasının en verimli dönemlerinden olan 70'li yıllara gelindiğinde, geniş bir oyuncu kadrosuna sahip, aile filmlerinde rol almaya başlayan Özkul, özellikle Adile Naşit'le iyi bir ikili oluşturdu. Münir Özkul, 1972 yılında, başrollerini Hülya Koçyiğit ile Tarık Akan'ın paylaştığı "Sev Kardeşim" adlı Ertem Eğilmez filmindeki başarılı performansıyla, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü. 70'li yıllarda, Ertem Eğilmez imzalı filmlerde unutulmaz rollere hayat veren, ağlatan duygusal replikleri o etkileyici sesiyle Türk izleyicisinin hafızasına kazıyan Özkul, "Neşeli Günler", "Mavi Boncuk", "Aile Şerefi", "Gırgıriye" serileri, "Gülen Gözler" ve "Bizim Aile" gibi filmlerle karakter oyunculuğundaki ustalığını ortaya koydu.

OYNADIĞI FİLMLER VE DİZİLER

Kollama (Sevilay) – 2009
Karanlıktakiler – 2009
Bahtı Kara – 2008
Dedektif Biraderler – 2008
Adem’in Trenleri (Hamiyet) – 2007
İki Yabancı – 2007
Aşk Eski Bir Yalan – 2007
Doktorlar (Ceylan) – 2006
Eve Giden Yol 1914 (Aliye) – 2006
Balıketi – 2006
Yine de aşığım – 2005
Zümrüt (Televizyon) (Aylin) – 2004
Yağmur Zamanı (Televizyon) – 2004
Neredesin Firuze (Neval Hemşire) – 2003
Zalim – 2002
Azad (Televizyon) – 2002
Şellale (Azgın Anne) – 2001
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey – 1995
Ay Hikâyeleri
Sarı Tebessüm – 1992
Leyleğin Getirdiği – 1992
İbiş’in Rüyası – 1979

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul kaç yaşında, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler münir ozkul koah ve demans hayatını kaybetti münir özkul eşi ve çocukları münir özkul kızı güner özkul kimdir güner özkul kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.