Münir Özkul kavuğunu o isme devretmişti!

“Türk Tiyatrosu”nun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan Kel Hasan Efendi'nin Kavuk'unu İsmail Dümbüllü'den alan Münir Özkul, Ferhan Şensoy'a devretmişti. Kavuk'un yeni sahibi ise Rasim Öztekin.

Türk tiyatrosunun güldürü yeteneğini simgeleyen 'Kavuk' Kel Hasan Efendi kavuğu Münir Özkul'dan Ferhan Şensoy'a ondan da yeni sahibi Rasim Öztekin'e teslim edilmişti.

Kavuğu devralan Rasim Öztekin yaptığı açıklamada “Bu çok önemli bir şey. Yani bu işin 'Nirvana'sı denilebilir. Çok onurlu bir şey. Aynı zamanda da bir o kadar sorumluluk taşımam gereken bir şey."

KAVUĞUN ÜÇÜNCÜ SAHİBİ MÜNİR ÖZKUL'DU

Kel Hasan Efendi Kavuğu “Türk Tiyatrosu”nun güldürü geleneğinin nişanesi sayılıyor. Kel Hasan Efendi Kavuk’u öğrencisi İsmail Dümbüllü’ye devretmişti. İsmail Dümbüllü ise bir dönem geleneksel tiyatro ile ilgilenen sinema sanatçısı Münir Özkul'a devretmişti.

Dümbüllü, Özkul’u 1967-1968 yılları arasında Arena Tiyatrosu’nda. ‘Kanlı Nigar’ piyesindeki ‘Kavuklu’ rolünde izlemişti. 1968 yılında Özkul’un yeteneğinin nişanesi olarak bir törenle Kavuk’u devretmişti.

Özkul ise Kavuk’u 1989 yılında Ferhan Şensoy'a devretmişti.

640xauto_3

640xauto_5

Münir Özkul kavuğunu o isme devretmişti! ile ilgili etiketler Rasim Öztekin münir ozkul kabuk ismaill dümbüllü ferhan şensoy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.