Münih'te milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Noel Pazarı bu yıl açılmayacak

Almanya'nın başkenti Münih'te her yıl Kasım ayının son günlerinde kurulan ve milyonlarca kişinin ziyaret ederek alışveriş yaptığı Noel Pazarı bu yıl kurulmayacak. Başkanı Dieter Reiter, koronavirüs vakalarındaki artık yüzünden Münih Noel Pazarını bu yıl iptal etme kararı aldığını duyurdu.

Münih’in bulunduğu Bavyera eyaleti, koronavirüs salgınından en çok etkilenen bölgeler arasında bulunuyor. Normal şartlarda Münih Noel Pazarının 22 Kasım’da açılması gerekiyordu.

Münih'te milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Noel Pazarı bu yıl açılmayacak

Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter, gittikçe artan Covid-19 vakaları nedeniyle, her yıl iki milyondan fazla ziyaretçi çeken Noel Pazarının bu yıl iptal edildiğini açıkladı.

Ç


Bir milyonu aşan nüfusuyla Almanya ikinci kenti olan Münih’in Belediye Başkanı, kentin hastaneleri “felâket bir durumla karşı karşıya bulunduğu sırada kötü bir mesaj vermek istemediği için” bu kararı aldığını belirtti.

Münih'te milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Noel Pazarı bu yıl açılmayacak

Almanya, aşılama seviyesinin hedeflenenin altında kalması (yüzde 67) yüzünden yeni vaka sayısında patlamayla karşı karşıya kaldı. Merkezi Münih olan Bavyera eyaleti de yeni dalgadan en çok etkilenen bölgeler arasında yer alıyor. Bavyera’da yedi günlük vaka sıklığı 500’i aştı. Saksonya ve Türingiya eyaletleri, Bavyera’dan daha da kötü durunda bulunuyor.

Münih'te milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Noel Pazarı bu yıl açılmayacak


ALMANYA'DA GEÇEN YIL NOEL PAZARI KORONAVİRÜS NEDENİYLE KURULMAMIŞTI

Nuremberg’de Noel Pazarı 26 Kasım’da açılacak ve büyük kalabalıkların bir araya gelmesini önlemek içim dört ayrı yerde kurulacak. Almanya’da çok köklü bir gelenek olan Noel Pazarları geçen yıl bütün Almanya’da pandemi yüzünden iptal edilmişti.

Münih'te milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Noel Pazarı bu yıl açılmayacak ile ilgili etiketler Almanya Yılbaşı Pazar münih noel yılbaşı pazarı noel pazarı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.