Münbiç'teki terk edilmiş ABD üssü görüntülendi!

Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç, geçtiğimiz gün ABD askerleri tarafından terk edildi. Alelacele terk edilen üs, RT televizyonu tarafından görüntülendi.

RT tarafından yayınlanan görüntüler, Münbiç'teki askeri üslerin ABD güçleri tarafından alelacele terk edilmiş oldukları izlenimini veriyor. Zira üste kurulu olan çadırların bir kısmı toparlanmadan oldukları gibi bırakılmış. Hatta içlerinde unutulan ya da kasten geride bırakılan bir takım eşyalar da mevcut.

RT'nin görüntülerinde yer alan yavru bir köpeğin ise ABD askeri tarafından mı terk edildiği, yoksa üssün kontrolünü devralan güçlerle mi buraya geldiği belli değil.

ÜS 2016 YILINDA KURULMUŞTU 

ABD askerinin konuşlanmış olduğu üssün, bölgenin DEAŞ'ın elinden kurtarılması ardından kurulduğu belirtiliyor. DEAŞ'ın Münbiç'ten çıkarıldığı operasyon 2016'da düzenlenmişti.

Münbiç, Başkan Donald Trump'ın kararı ile ABD askerlerinin çekilmesi sonrası ise Suriye ordusunun kontrolüne geçmiş durumda. Suriye ordusunun söz konusu bölgeye girmesine ilişkin anlaşmaya, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Suriye hükümeti ve Kürt güçler arasında Rusya'nın arabuluculuğu ile yapılan görüşmelerde varılmıştı.

Münbiç'teki terk edilmiş ABD üssü görüntülendi! ile ilgili etiketler ABD DEAŞ Münbiç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.