Münbiç ve Tel Rıfat'a asker sevkiyatının nedeni belli oldu!

Suriye'nin kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin operasyon hazırlığı yapan Türkiye'ye yeni oyunlar oynadığı ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hedefleri arasında olan Tel Rıfat ve Münbiç'te, Esed rejiminin terör örgütü ile işbirliği yaptığı öğrenildi. Türkiye'nin operasyonu öncesi, teröristlerin YPG kıyafetlerini çıkararak, rejim askeri kıyafetleri giydikleri ve yine rejim bayrağını açtıkları ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye başta olmak üzere, yıllardan beri Irak ve Suriye'nin de başına bela olan bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye operasyon hazırlıkları devam ediyor.

OPERASYON BÖLGELERİNE ASKERİ SEVKİYAT YAPILMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhtemel harekat yapacağı yerler arasında olan Münbiç ve Tel Rıfat hattına, Suriye rejim güçlerinin takviye birlikler gönderdiği görüntüler yayınlanmıştı. SuperHaber'in yayınladığı görüntülerde, Türk ve Suriye Milli Ordusu istihbarat birliklerinin, sevkiyatı dikkatlice izledikleri ve bu gelişmenin ne için yapıldığının araştırıldığı ifade edilmişti.

ESED'İN ASKER SEVKİYATININ NEDENİ BELLİ OLDU

Yapılan araştırmalar ve bölgeden alınan görüntü ile bilgiler sonucunda, Suriye'nin Kuzeyi'ne yerleşen bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin, yeni oyunlar içerisinde olduğu ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ana hedefleri arasında olan, Tel Rıfat ve Münbiç'te, Esed rejiminin terör örgütü ile kirli bir oyun için işbirliği yaptığı öğrenildi.

REJİM VE PKK/YPG İŞBİRLİĞİ YAPIYOR

TSK'ya bağlı askeri birliklerin, bölgedeki hakimiyetinin artması üzerine, Türkiye'nin operasyonu öncesi uluslararası hukuk açısından zora girmesi için yeni askeri planlar yapıldığı ortaya çıktı. SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre, bu planlar dahilinde PYD'ye bağlı YPG'li teröristlerin, Esed'e bağlı rejim askerleri için, ileri karakol görevi üstlendikleri tespit edildi.

ESED VE YPG'Lİ TERÖRİSTLERİN YER DEĞİŞTİRME OYUNU

Yine elde edilen bilgilere göre, YPG'li teröristler ve Esed rejimi anlaşarak, Türkiye'ye karşı iki aşamalı bir oyun içerisine girdi. Bu oyunlardan birincisi, Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde bulunan YPG'li teröristler, bulundukları bölgelerden çekilerek yerlerini geçici olarak rejim askerine devrediyorlar. Buradaki amaç, Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgelerde YPG'li teröristlerin olmadığı, aksine rejim askerlerinin bulunduğu izlenimini vermek.

ESED VE YPG'NİN İKİNCİ OYUNU: KIYAFET DEĞİŞTİRME VE REJİM BAYRAĞI AÇMA

Öte yandan, Türkiye'nin yapacağı harekatı önlemek ve baltalamak için rejim ve YPG'li teröristlerin ikinci oyunu da açığa çıktı. Bu oyuna göre de, YPG'li teröristler, kendi kıyafetlerini çıkararak rejim askeri kıyafetleri giyerek, rejim bayrağını açmaya başladıkları kaydedildi.

YPG, AZEZ'DE İSYAN ÇIKARMAK İSTEMİŞTİ!

Bu arada operasyon öncesi Azez'de elektrik kesintileri bahane edilerek, masum gösteri adı altında isyan çıkarma denemeleri yapılmıştı. Kilis'in hemen karşısında bulunan Türkiye'nin kontrolündeki Azez'de, geçtiğimiz hafta içerisinde de elektrik kesintilerini bahane eden bölge halkı, TEDAŞ'a ait tesisleri basarak, her yeri tahrip etmişler ve yakmışlardı. Elektrik kesintileri protestosu, PKK/PYD tarafından Türk askerinin Azez ve diğer yerlerden çekilmesi protestosuna çevrilmek istenmişti. PYD'nin bu oyunu, Azez'de bulunan Türk yetkililer tarafından önlenmiş ve bölge halkı bu konuda bilgilendirilmişti.

 

Münbiç ve Tel Rıfat'a asker sevkiyatının nedeni belli oldu! ile ilgili etiketler Suriye Operasyon pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.