Mumcu, Okkan ve Cem anılıyor

Suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci Uğur Mumcu, silahlı saldırıda şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem, ölüm yıldönümlerinde anılıyor.

Ankara’daki evinin önünde 24 Ocak 1993’te, arabasına yerleştirilen bombanın patlamasıyla öldürülen Uğur Mumcu için düzenlecek anma töreni saat 10.00’da Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Anıtı’na yürüyüşle başladı. Evinin bulunduğu Uğur Mumcu Sokağı’ndaki anma programı ise saat 12.00’de gerçekleşecek. Saat 14.30’da da anıtmezar ziyareti gerçekleşecek. Mumcu’nun katledilişinin 27’nci yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanında da anmalar yapılacak.

HEM SAKARYA'DA HEM DİYARBAKIR'DA ANILACAK

Diyarbakır Sezai Karakoç Bulvarı’nda 24 Ocak 2001’de düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy da ölümlerinin 19’uncu yıl dönümünde bugün Diyarbakır’da anılacak. Okkan için memleketi Sakarya Hendek’teki mezarı başında da bir anma gerçekleşecek.

Mumcu, Okkan ve Cem anılıyor

ÇOK YÖNLÜ SİYASETÇİ

Türk dış politikasının önemli aktörlerinden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem ise vefatının 13. yılında anılıyor. Aktif ve çok yönlü dış politika benimseyen Cem, Türkiye’nin bölgede ve dünyada rolünün artması gerektiğini savunurken Avrupa’nın yanı sıra Asya ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerin gelişmesi için de adımlar attı.

İngilizce ve Fransızca bilen Cem, entelektüel ve akademik yönü ağır basan siyasetçilerden biri olarak da öne çıktı. Türkiye’nin modernleşme tarihi ve sosyal demokrasisi üzerine ağırlık veren Cem, tarih, sosyoloji ve siyaset alanında çok sayıda kitap ve makale kaleme aldı.

Mumcu, Okkan ve Cem anılıyor ile ilgili etiketler Uğur Mumcu gaffar okkan İsmail Cem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.