Mumcu darbeden 10 yıl önce FETÖ için böyle uyardı!

Eski Milli Eğitim Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu önceki gün Oda TV'de Barış Terkoğlu'naFE yaptığı açıklamalarla gündeme oturmuştu. 367 kumpasının Erdoğan'a kurulduğunu arkasında da FETÖ'nün olduğunu belirten Mumcu amacının ise Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı yapmak olduğunu ileri sürmüştü. Mumcu'nun 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden 10 yıl önce FETÖ için yaptığı uyarı ortaya çıktı. İşte Mumcu'nun olacakları önceden görüp uyardığı o konuşma...

Erkan Mumcu AK Parti hükümetlerinde hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu. Mumcu, daha sonra yollarını ayırıp ANAP'ın başına geçmişti.

Mumcu geçtiğimiz günlerde Oda TV'den Barış Terkoğlu'na yaptığı konuşmada FETÖ'nün 27 Nisan E-muhtırası ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği sürece ilişkin önemli iddialarda bulundu. 367 kumpasının FETÖ'nün planı olduğunu belirten Mumcu bu planın amacının da Abdullah Gül'ü seçtirmek olduğunun altını çizmişti. 

Röportajında Mumcu "biz konuşmak için bugünü beklemedik, uyarılarımızı o zaman da yaptık" demişti. Mumcu'nun röportajda belirttiği konuşmalardan biri ortaya çıktı.

Anavatan Partisi'nde yaptığı bir grup toplantısında Mumcu'nun FETÖ'nün gerçek yüzünü ifşa ettiği ve "önündeki 10 yılı anlamak isteyenler, neyin nerede yanlış yapıldığını nerede yanlış yola sapıldığını ülkenin kayıplarına nelerin neden olduğunu anlamak için bu konuşmalara müracaat edecekler." demişti. 

Mumcu'nun 15 Temmuz Darbe girişimi ve sonrasındaki süreci daha iyi anlamaya ışık tutacak o konuşmasının detayları şöyle: 

"Önündeki 10 yılı anlamak isteyenler, neyin nerede yanlış yapıldığını nerede yanlış yola sapıldığını ülkenin kayıplarına nelerin neden olduğunu anlamak için bu konuşmalara müracaat edecekler. Bu bana onur verecek bir şey değildir. Bu bana mutluluk verecek bir şey değildir. Çünkü bütün bunlar insanımız hakettiği gibi yaşayabilsin diye ortaya koyulan gayretlerdir. Turgay, Didem, Muharrem, Ali çürümüş yapraklar arasında yiyecek bir şeyler bulmaya çalışırken bu memlekette birileri örgütlenmiş fakirin fukaranın hakkı olan zekatı topluyorlar. Zekat toplayıp banka kuruyorlar. Banka kurmak onlara yetmiyor, devlet kudretini istiyorlar. Devleti ele geçirmediklerinde hırçınlaşıp iftira, tertip her türlü ahlak dışı, din dışı yola başvuruyorlar. Ve bunun adını da din koyuyorlar. Günah..."

Mumcu darbeden 10 yıl önce FETÖ için böyle uyardı! ile ilgili etiketler FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.