Mültecilerin 'voleybol takımı' taktiği tutmadı!

Voleybol takımı gibi davranarak Yunanistan'a giden 10 mültecinin İsviçre'ye gitme hayali Atina gümrüğüne takıldı. Kimlik değiştiren, aynı kıyafetleri giyen hatta yalarında top bile getiren Suriyeli mülteciler, Yunan polisi tarafından tutuklandı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Eleftherios Venizelos Havalimanı’na cumartesi günü yasadışı belgelerle gelen 10 mülteci, pasaport kontrollerini daha rahat geçebilmek umuduyla voleybol takımı oyuncuları gibi davrandı.

TOP BİLE GETİRDİLER

Birbirinin eşi spor giysileri ve aynı çantaları taşıyan mülteciler, ‘yeni kimliklerini’ garantiye almak için iki voleybol topu bile getirdi.

Ancak gümrük memurları pasaportların sahte olduğunu anlayınca bütün grubu tutukladı. Polisin verdiği bilgiye göre 10 kişilik grup Suriye uyrukluydu ve Ukrayna pasaportlarıyla İsviçre’nin Zürih kentine geçmeye çalışıyordu.

Yunanistan, diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mülteciler tarafından köprü olarak görülüyor. Son resmi verilere göre Sakız, Samos ve Midilli adalarındaki mülteci kamplarında iltica bekleyen 26 bin kişi bulunuyor.

Mültecilerin 'voleybol takımı' taktiği tutmadı! ile ilgili etiketler İsviçre Yunanistan voleybol Mülteci
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.