Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda!

Türkiye hangi sınır kapılarını açtı? Son dakika bilgilere göre İdlib'deki alçak saldırının ardından mültecilere Avrupa kapılarının açılmasıyla birlikte, Avrupa'ya yoğun göçmen akını başlamış bulunmaktadır. Birçok kişi hangi sınır kapılarının açıldığını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda! Detaylar haberimizde...

Türkiye hangi sınır kapılarını açtı? Dün gece İdlib'de ki hain saldırının ardından göçmenlere sınır kapıları açıldı. Türkiye'nin kara ya da deniz yoluyla mültecilerin Avrupa'ya geçişlerini durdurmama kararı aldığı belirtildi. Türkiye, İdlib'te 33 askerimizi şehit olmasının ardından, bu konuda adım atmayan Avrupa’ya karşı sınır kapılarını açarak göçmen kontrolünü bıraktı. Peki, Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda! Detaylar haberimizde...

hangi sınır kapıları açıldı mülteci ile ilgili görsel sonucu

MÜLTECİLERE HANGİ SINIR KAPILARI AÇILDI?

İdlib'de Türk askerine yönelik düzenlenen saldırının ardındna Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya gidişi için sınırı kapıları açıldı.

Türkiye, İdlib'te çok sayıda askerin şehit olmasının ardından, bu konuda adım atmayan Avrupa’ya karşı sınır kapılarını açarak göçmen kontrolünü bıraktı.

CNN Türk yayınına katılan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza şifa diliyoruz. Türkiye milli güvenliği için Suriye topraklarında mücadele etmektedir. Bu terörün topraklarımızı tehdit etmemesi için TSK İdlib'de. Şehitlerimiz için canımız yanıyor. Bu mücadele ülkemizin sınırlarını korumak için sonuna kadar verilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin bu gelen mülteci baskısını kaldıramayacağını söylemiştik. Yapılan saldırılar sonrası mülteciler, buradan Avrupa ve Türkiye'ye doğru ilerliyorlar. Ortada bir durum var ve mültecileri artık tutabilecek durumda değiliz” ifadelerini kullandı.

Edirne’ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan’a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti.

Sırtlarına çantalarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi’nden Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor.

Mültecilere hangi sınır kapıları açıldı? Göçmenler Avrupa yolunda! ile ilgili etiketler asker Saldırı 2020 sınır kapısı Avrupa idlib harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.