"Mültecilere 10 kat zam yapacağız" diyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında soruşturma başlatıldı

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kentte yaşayan yabancı uyrukluların belediyenin bazı hizmetlerinden 10 kat fazla ücret ödeyerek faydalanması yönünde karar alınacağını belirtmesinin ardından harekete geçen Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ırkçı Özcan hakkında soruşturma başlattı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerdeki bir konuşmasında kentteki mültecilerden 10 kat daha fazla su faturası alacaklarını söyledi. Bu açıklama beraberinde büyük bir tartışmayı da gündeme getirdi. Başta Özcan'ın partisi CHP başta olmak üzere birçok kurum ve siyasi, bu değerlendirmeye katılmadığını açıkladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu gelişmelerin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soruşturma başlattı. Özcan'ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçeler işleme konuldu. Başsavcılığın, Özcan hakkında, "görevi kötüye kullanma" ile "nefret ve ayrımcılık" suçlarından soruşturma başlattığı öğrenildi.

"Mültecilere 10 kat zam yapacağız" diyen CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan hakkında soruşturma başlatıldı ile ilgili etiketler Bolu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.