"Mülteci istemiyoruz" tezahüratına ceza geliyor!

Önce Beşiktaş, ardından Altay tribünlerinden yükselen mülteci karşıtı tezahüratlar konusunda güvenlik güçleri harekete geçti... Irkçı tezahüratlarda bulunanlar tek tek tespit edilecek ve stadyumlara girmeleri yasaklanacak!

Süper Lig’de 2021-22 sezonunun açılış karşılaşması geçtiğimiz cuma günü oynandı. Beşiktaş kendi evinde Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup ederken maça mülteci sorunu damgasını vurdu.

Son günlerde Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden tırmandırılan gerginlik tribünlere de yansıdı ve Vodafone Park stadında mülteci karşıtı sloganlar yükseldi.

Maç devam ettiği sırada Beşiktaş tribünlerinde "Ülkede mülteci istemiyoruz" tezahüratları yapıldı.

Aynı tezahürartlar bir sonraki gün İzmir'de de tekrarlandı. İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanan Altay-Kayserispor maçında da Altay taraftarları “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganını seslendirdi.

MAÇLARA GİRMELERİ YASAKLANACAK

Ancak bu konuda güvenlik güçlerinin önemli adımlar attığı ortaya çıktı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin verdiği bilgilere göre; "Bu nefret dilinin Altındağ’da Suriyelilerin ev ve işyerlerine saldırıya dönüşmesi üzerine güvenlik birimleri harekete geçti."

Mülteci karşıtı yaklaşımların "ciddi bir güvenlik sorununa dönüştüğünü" vurgulayan Selvi bu konuda alınan önlemleri ise şöyle aktardı;

"O nedenle spor karşılaşmalarında tribünlerde nefret dilini körükleyen slogan attıranlar tespit edilip, lig bitene kadar stadyumlara girmeleri yasaklanacak."

"Mülteci istemiyoruz" tezahüratına ceza geliyor! ile ilgili etiketler Mülteci Beşiktaş taraftar ırkçı tezahürat
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.