Mülteci düşmanı başkanın uygulamalarına CHP içinden de itiraz var

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklulara yönelik düşmanca söylemine partisinden de tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu düşüncenin anayasa aykırı olduğu kadar, vicdan ve insanlıkla bağdaşmadığını ve parti tarafından da kabul görmeyeceğini söyledi.

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyruklulara yönelik faşist ve yabancı mülteci düşmanı söylemine partisinden de tepki geldi. Göçmenlerden 10 kat yüksek bedelle su faturası ve atık vergisi almayı planladıklarını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın açıklamalarına tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, bu düşüncenin anayasa aykırı olduğu kadar, vicdan ve insanlıkla bağdaşmadığını ve parti tarafından da kabul görmeyeceğini söyledi.

Bekaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez." dedi.

 

CHP'Lİ BAŞKAN ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Tanju Özcan, tartışmaların odağına oturan açıklamasında, "Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz" demişti.

 

 

Mülteci düşmanı başkanın uygulamalarına CHP içinden de itiraz var ile ilgili etiketler CHP Mehmet Bekaroğlu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mülteci düşmanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.