Mükremin Gezgin'i eleştiren Bergüzar Korel'e: 'Reklamda kendi çocuğunu neden oynatmıyorsun?'

TikTok'ta yayınladığı hamilelik videosuyla sosyal medyayı ikiye bölen fenomen Mükremin Gezgin'e oyuncu Bergüzar Korel tepki göstermişti. Korel konu ile ilgili sosyal medya hesabından ''Yenidoğan, biz kendi yavrumuzu öpmeye kıyamazken nasıl böyle espri malzemesi olmasına müsaade ediliyor!'' şeklinde paylaşımda bulununca, sosyal medya kullanıcıları Korel'e reklam yüzü olduğu markanın reklam filmini hatırlatmıştı. Hürriyet yazarı Savaş Özbey, konuyu bugünkü köşesine taşıdı.

Kendisini 9 ay boyunca hamile gibi gösteren ve bir erkek bebek dünyaya getirdiğini iddia eden 23 yaşındaki TikTok fenomeni Mükremin Gezgin sosyal medyayı ikiye böldü. Mükremin Gezgin'in paylaşımlarını eğlenceleri bulanlar kadar tepki gösterenler de oldu. Mükremin Gezgin hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattıktan sonra, sanat camiasının ünlü isimleri de sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundular.

Mükremin Gezgin ile ilgili paylaşım yapan ünlü isimlerden en çok Bergüzar Korel'in tepkisi dikkat çekti. Bergüzar Korel, Instagram hesabından isyan etti ve şu cümleleri kullandı: “Dün gece bu paylaşımı gördüm ve ilk düşündüğüm şu el kadar bebek oldu... Belli ki yenidoğan, biz kendi yavrumuzu öpmeye kıyamazken nasıl böyle espri malzemesi olmasına müsaade ediliyor! Buna gülen, sayfasında paylaşan hesaplara da yazıklar olsun. Hepiniz beğeni ve takipçi delisi olmuşsunuz. Yettiniz artık gerçekten ya!”

Mükremin Gezgin'i eleştiren Bergüzar Korel'e: 'Reklamda kendi çocuğunu neden oynatmıyorsun?'

Bergüzar Korel'e bu paylaşımının ardından sosyal medya kullanıcıları, kucağında bir bebekle kamera karşısında geçtiği reklam filmini hatırlattı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Savaş Özbey, bugünkü köşesinde ünlü isimlerin, Mükremin Gezgin ile ilgili tepkilerini kaleme aldı. Savaş Özbey, Bergüzar Korel için ''Peki niye “duyar kasmak” diyoruz Bergüzar Korel’in paylaşımına? Çünkü insanın söylediğiyle yaptıklarının birbirini tutması lazım.'' ifadelerini kullandı.

Mükremin Gezgin'i eleştiren Bergüzar Korel'e: 'Reklamda kendi çocuğunu neden oynatmıyorsun?' - Resim : 2


İşte Savaş Özbey'in ''Mükremin üzerinden duyar savaşları'' başlıklı yazısı...

''Fenomen Mükremin’i hiç komik bulmuyorum, hatta epeyce düşük bir mizah anlayışı bence. Ama yine de bu mevzuda en masum Mükremin’in kendisi kaldı galiba. Baksanıza onun üzerinden duyar savaşları yapılıyor: Kim daha anne, kim daha korumacı, kim daha özgürlükçü...

Hamile videoları çekerek fenomen olan Mükremin son olarak yalandan doğurunca ünlüler birbirine girdi.

Edis şöyle girdi topa:
“Neden her şeyi bu kadar ciddiye alıyorsunuz? İnsanların eğlendiği sıradan bir mevzuyu ideolojilere bağlayıp keyif kaçırıyorsunuz.”

Haksız olduğu nokta şu:
İtirazlar, videoda gerçek bebek kullanılmasına.
Hakikaten kimin bebeği o yenidoğan?
Ailesinin haberi var mı böyle bir videoda kullanıldığından?
Haberleri var da para ya da başka bir menfaat karşılığı mı kabul etmişler?

Hazal Kaya, Edis’ten atak davranıp daha önce daldı konuya: “Ne oldu bu kadar mevzu yaratacak? Ben bir şey mi kaçırdım? İsim verip hedef göstererek elinize ne geçiyor? Mükremin’in başına bir şey gelmesi halinde bu sorumluluğu almaya hazır mısınız?”

Hayda... Hazal Kaya da bir başka tuhaf.
Bir şeyi eleştirmek ille de hedef göstermek anlamına mı geliyor?
Kimsenin aklına gelmeyecek bir şeyi telaffuz ederek aslında kendisi sokmuyor mu bunu insanların aklına?
Ya birisi de çıkıp “Hazal Kaya’da okudum, oradan aklıma düştü bu ‘başına bir şey gelmesi’ gerektiği fikri” dese...
Hazal sorumluluğu almaya hazır mı peki?

Peki Hazal Kaya bu sözleri kime sarf etmişti? Bergüzar Korel’e. Neden? Çünkü o da “anne duyarlılığı” kasmıştı:

“Dün gece bu paylaşımı gördüm ve ilk düşündüğüm şu el kadar bebek oldu... Belli ki yenidoğan, biz kendi yavrumuzu öpmeye kıyamazken nasıl böyle espri malzemesi olmasına müsaade ediliyor! Buna gülen, sayfasında paylaşan hesaplara da yazıklar olsun. Hepiniz beğeni ve takipçi delisi olmuşsunuz. Yettiniz artık gerçekten ya!”


Peki niye “duyar kasmak” diyoruz Bergüzar Korel’in paylaşımına?

Çünkü insanın söylediğiyle yaptıklarının birbirini tutması lazım.

Marka yüzü olduğu Hepsiburada’nın reklamında öpmeye kıyamadığı kendi yavrularını değil ama başkalarının bebeklerini oynatıyor, bu ticarette sorun görmüyor. Ama başkası yapınca “el kadar yenidoğan”... Madem yer aldığın reklam kötü bir şey değil, kendi çocuğunu neden oynatmıyorsun?

Mükremin’i hiç komik bulmuyorum, hatta düşük bir mizah anlayışı bence. Ama yine de bu mevzuda en masum Mükremin’in kendisi kaldı galiba. Baksanıza: Kim daha anne, kim daha korumacı, kim daha özgürlükçü... Onun üzerinden duyar savaşları yapılıyor.''

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Mükremin Gezgin'i eleştiren Bergüzar Korel'e: 'Reklamda kendi çocuğunu neden oynatmıyorsun?' ile ilgili etiketler Bergüzar Korel Mükremin Gezgin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.