Mukadder Gemici kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Star Gazetesi tarafından düzenlenen 2021 Necip Fazıl Ödülleri’nde Hikaye-Roman ödülünü Mukadder Gemici kazandı. Ödül programını yakından takip edenler ise Mukadder Gemici kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi sorularına yanıt aradı.

Üstad Necip Fazıl'ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle, Star Gazetesi tarafından düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri’nde Hikaye-Roman ödülünün sahibi Mukadder Gemici oldu.

MUKADDER GEMİCİ KİMDİR?

18 Ekim 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Mukadder Gemici aslen Çankırılıdır. Annesi ev hanımı, babası esnaftır. İmam-hatip lisesinden sonra İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo-TV Bölümü'nü daha sonrasında da İşletme Fakültesini bitirdi.

Üniversite ile birlikte 1994'te Kanal 7 televizyonunda çalışmaya başlayan Gemici, 2001 yılına kadar ağırlık olarak belgesel, kültür-sanat programları olmak üzere yapımcı, yönetmen, metin yazarı olarak farklı programlarda görev aldı. 2003 yılından itibaren İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde görev aldıktan sonra kurum faaliyetlerini anlatan kısa filmler, kurumu tanıtımına yönelik dergi, broşür, kitap, katalog, konuşma metinleri vb hazırladı, kurumun sosyal medya sayfalarının idaresiyle ilgilendi. Hikayeleri de ilk olarak Dergah dergisinde yayımlanmaya başladı.

"Asla Pes Etme" adlı ilk kitabı 2011'de yayımlandı. “Asla Pes Etme” ile Türkiye Yazarlar Birliği Hikâye Ödülü’nü ve ESKADER tarafından verilen yılın hikayecisi ödülünü aldı. Kadınların Şehirleri, Yazmak ve Yaşamak, Sessiz Harfler, Korkut Ata Ne Söyledi, 28 Şubat'a 28 Öykü kolektif kitaplarında yer aldı. Dergah dergisinin dışında, Türk Edebiyatı, Hece, İtibar, Dil ve Edebiyat dergilerinde hikayeleri yayımlandı. Lise öğrencilerine yönelik yazarlık atölyelerinde dersler verdi. Dergah, Büyükşehir Ailesi, Haber Ajanda ve Kültür Ajanda dergileri için deneme yazıları kaleme aldı. İkinci kitabı "Kar Makamı"nı 2016’da, Üçüncü kitabı "Nuh’un Kızı” 2017’de yayımladı. Evli ve üç çocuk annesidir.

Mukadder Gemici kimdir? Kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Mukadder Gemici necip fazıl ödülleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.