Müjde Ar, Cumhurbaşkanlığından yardım istedi!

Yeşilçam filmlerinin ünlü yıldızlarından Müjde Ar, CHP'li Bodrum Belediyesi ile Gündoğan'daki işletmelere karşı "gürültü kirliliği" savaşı veriyor. Gündoğan'da gürültü kirliliği yapan bir oteli başkan Ahmet Aras'a şikayet eden ancak sonuç alamayan Ar, bunun üzerine hem işletmelerle hem de Bodrum Belediyesi ile davalık oldu. "Gürültüsüz yaşam" adlı bir platform oluşturmak için çalışmalara başlayan Müjde Ar, verdiği mücadele için CİMER aracılığı ile Cumhurbaşkanlığından da yardım istedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı Müjde Ar, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a, Gündoğan'daki bir otel ile restoranı gürültü kirliliği yaptıkları gerekçesi ile mektup yollayarak şikayet etti.

Ancak bu girişimi sonuçsuz kaldı. Belediye söz konusu işletmelere herhangi bir işlem yapmadı.

Ses kirliliği ölçümleri de yaptıran Müjde Ar hem bu işletmelerle hem de CHP'li Ahmet Aras'ın başkanlığını yaptığı Bodrum Belediyesi ile davalık oldu. 

Mücadelesini sürdürmek için 'Gürültüsüz Yaşam' adında bir platform kurup toplantılar düzenleyip, belediyeyi protesto edeceğini açıklayan Müjde Ar, CİMER'e de dilekçe yolladı. 

Avukatı Mustafa Emre Atmaca aracılığıyla CİMER'e dilekçe yollayan Ar, Gündoğan Mahallesi Kızılburun mevkisindeki evinin yakınında gürültü kirliliği nedeniyle işletmeleri şikayet etmesine rağmen hiçbir yaptırım olmadığını aktardı.

CİMER'e sunulan dilekçede 22 Temmuz'da yapılan son şikayet sonucunda bahse konu otelde yapılan gürültü ölçümlerinde sınır değerlerinin aşıldığının tespit edildiği de belirtildi.

Buna rağmen işletmeler hakkında herhangi bir yaptırımın olmadığı hatırlatıldığı dilekçede şu ifadeler geçti:

İlgili işletme ile ilgili birçok kez aynı sebepten kaynaklı idari yaptırım kararı almasına binaen 2872 Sayılı Çevre Kanunu hükmünce işletmenin müzik ruhsatının veya işletme ruhsatının iptali veya gerekli tedbirleri içerir idari yaptırım kararları alınması elzemken bu husus ilgili belediye tarafından sürekli atlanmıştır. Bu nedenlerle Bodrum Belediye Başkanlığı'nca yerine getirilmeyen işlemlerin denetimi için tarafınıza başvurma zorunluluğu doğmuştur. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.

Müjde Ar, Cumhurbaşkanlığından yardım istedi! ile ilgili etiketler Müjde Ar CİMER Cumhurbaşkanlığı Bodrum CHP gündoğan gürültü kirliliği
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.