Akşener bu sefer de gözaltılara tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gece yarısı muhtırasında imzası olan emekli amirallerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi Daha öne muhtıra için "Zevzeklik" diyen Akşener, bugün yaptığı açıklamada ise ""Madem burada bir gözaltı başlattınız, o zaman muhalefet partilerine hakaret eden atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 104 emekli amiralin imzasıyla gece yarısı yayınlanan muhtıra ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Dün yaptığı açıklamada bildiriyi "Zevzeklik" olarak tanımlayan Akşener, bu sefer de amirallerin gözaltına alınamasına tepki gösterdi. Akşener, "Madem burada bir gözaltı başlattınız, o zaman muhalefet partilerine hakaret eden atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım" şeklinde konuştu.

Katıldığı bir etkinlik sonrası gazetecilere açıkalama yapan Akşener şu ifadeleri kullandı:

İktidar partisini beğenmeyen biz muhalefet partileri olarak biz Meclis Başkanı'nın Montrö çıkışını en sert biçimde eleştirip bunun yanlış olduğunu vurguladık. Meclis Başkanı da "Yanlış anladını" diyerek geri adım attı. Bir hafta sonra böyle bir bildirinin yayınlanmasının, iktidarın bugüne kadar uyguladığı kutuplaştırma siyasetine katkı yapacağını gördük, bildik. Sonuç itibariyle dün demokrasinin yanında olduğumuzu belirttik. Elbette insanların söz söyleme haklarının olduğunu ama böyle bir gece yarısı bildirisinin zevzeklik olduğunu, yani çok konuşma, boş konuşma anlamına geldiğini, söyledik.

Ama şimdi bunun üstüne siz bu insanları gözaltına alma yoluna giderseniz o zaman bizim iktidara şunu söyleme ve sorma hakkımız doğar: Bu zevzekliklerin yapıldığı pek çok yer var. Yani siyasi partilere bu sefer de muhalefete ayar vermeyi isteyen, iktidar partisini öveceğim derken hadsizlik ve saygısızlık yapan, tanzim etmeye kalkışan, bir kısmı sarayda yaşayan pek çok bürokrat var. Buradan Sayın Erdoğan'a ve arkadaşlarına sesleniyorum: Maddem burada bir gözaltı süreci başlattınız, şimdi muhalefet partilerine hakaret eden, ana muhalefet partisinin genel başkanına hakaret eden, İYİ Parti'nin genel başkanına hakaret eden yargıçlardan tutun, saray eşrafına kadar, atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım. Bunun da takipçisi olacağız."

Akşener bu sefer de gözaltılara tepki gösterdi ile ilgili etiketler Meral Akşener İYİ Parti Gözaltı amiral bildiri muhtıra
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.