Türkiye'nin konuştuğu tartışmaya Ufuk Uras da dahil oldu

Emekli amirallerin yayınladığı muhtıra sonrası çıkan ifade özgürlüğü tartışmalarına Ufuk Uras da dahil oldu. Uras, "Bütün Turkiye 5 generalin yan yana gelip bildiri kaleme almasının yaratacağı depremlerin sonucunu öngörememesini çözemiyor. Bunu öngöremedilerse de ayıp, bilerek yaptılarsa da ayıp zaten" dedi.

104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı muhtıra ifade özgürlüğü tartışmalarını beraberinde getirdi. AK Parti kanadı söz konusu bildirinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtirken, 'açık bir darbe çağrısı' olduğunun altını çiziyor. Başta CHP olmak üzere bazı kesimler ise muhtıraya sahip çıkarak emekli amirallerin kendi düşüncelerini dile getirdiğini savunuyor.

ÖDP'nin kurucu genel başkanlığını yapan Ufuk Uras, bildirinin ortaya çıkması sonrası yaşanan ifade özgürlüğü tartışmalarına dahil oldu. Uras, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda emekli amirallerin yayınladığı bildirinin yaratacağı depremi öngöremediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bütün Turkiye 5 generalin yan yana gelip bildiri kaleme almasının yaratacağı depremlerin sonucunu öngörememesini çözemiyor. Bunu öngöremedilerse de ayıp, bilerek yaptılarsa da ayıp zaten. Neden emekli büyükelçilerin bildirgesinin bu kadar tepki yaratmadığı belli değil mi?"

Türkiye'nin konuştuğu tartışmaya Ufuk Uras da dahil oldu ile ilgili etiketler Ufuk Uras emekli amiral muhtıra bildiri ifade özgürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.