Muhteşem sokak lezzeti bardakta mısır keyfi artık evlerimizde! Evde bardakta mısır nasıl yapılır?

Sokak lezzetini eve taşımak isteyenler için bardakta mısır yapılışı bilinmedik püf noktaları ile çocuklarında vazgeçilmezlerindendir. Dışarıda satılan ve okul sonrasında da öğrenciler tarafından alış veriş merkezlerinde afiyetle yenilen bardakta mısır keyfini sizler için hazırladık.

Günümüze kadar gelen ve çoğu zaman süt mısır olarak da kabul edilen ancak bu lezzetin kısa zamanda bardağa dönüşmesiyle klasik halinden uzaklaşan bardakta mısırı kimi zaman AVM’lerde kimi zaman caddelerde kimi zamanda bir köşe başı satıcılarında görmek mümkündür.

Kendine has kokusuyla 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan ve üzerine dökülen ketçap ve mayonez ile eşsiz bir lezzete dönüşen bardakta mısırı evlerimizde kendimizde çok rahatlıkla hazırlayabiliriz.

Bardakta mısır lezzetini kendimize göre değişik soslarla hazırlayabileceğimiz gibi güzel bir atıştırmalık olarak öğün aralarında ya da bir film ya da dizi izlerken televizyon karşısında mükemmel bir keyif eşliğinde rahatlıkla tüketilebilir.

Bardakta Mısır İçin Gereken Malzemeler

- 2 kutu mısır konservesi
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çat kaşığı karabiber
- Yarım limon

Muhteşem sokak lezzeti bardakta mısır keyfi artık evlerimizde! Evde bardakta mısır nasıl yapılır?

Evde Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?

- Küçük bir tencere içerisine 3 bardak su koyarak kaynatın ve üzerine koyacağınız konserve mısırları da ilave ederek 10 ila 15 dakika kadar su buharında ısıtın.

- Bu işlemlerin ardından mısırları, tereyağ ve margarin ile iyice karıştırın.

- Daha sonrasında içerisine tuz, limon, karabiber ve pul biber ilave edin.

- Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayarak dilerseniz üzerine ketçap ile mayonez ila edin.

Bardakta Mısır İçin Sos Tarifleri

Ketçaplı sos: Ketçaplı sos kendi arasında 3 şekildedir. Çiğ ketçaplı sosta; ketçapı alarak direkt olarak mısırların üzerine dökebilirsiniz. Az pişmiş ketçaplı sos için bir teflon tava içerisine 2-3 yemek kaşığı ketçap dökerek üzerine hafif tuz ve çok az da zeytinyağı ilave ederek 2-3 dakika kadar kavurun. Yanık ketçaplı sos içinde 2-3 damla kadar limon suyu içerisine malzeme olarak ketçap koyu kıvamına gelene kadar iyice kavurun.

Muhteşem sokak lezzeti bardakta mısır keyfi artık evlerimizde! Evde bardakta mısır nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Bardakta Mısır Evde Bardakta Mısır Yapılışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.