Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü?

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü merak ediliyor. Müslüm Gürses’in eşi olan ünlü oyuncu Muhtrem Nur’un hayatı merak ediliyor. Müslüm Gürses’in ölüm yıldönümünde merak edilen eşi Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü araştırdık.

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü araştırılıyor. 2013 yılında hayata gözlerini yuman Müslüm Gürses’in sevgili eşi Muhterem Nur’un hayatı merak ediliyor. Aslen Yugoslavyalı olan Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü sizler için haberimizde.

Muhterem Nur kimdir?

Muhterem Nur’un asıl adı Olga olduğu bilinmektedir. Annesini ve babasını hiç tanıyamayan Muhterem Nur daha sonra “teyze” dediği bir kadın tarafından büyütülmüştür. 1942'de, İkinci Dünya Savaşı'nın dehşeti içinden bir kamyonun altında İstanbul'a kaçırılmıştır. Eyüp'e yerleşen Muhterem Nur’un “Teyze”si ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkartmıştır. Nüfusa Muhterem Kısa adı ile kaydedilen Muhterem Nur eğitim hayatına başlamıştır.

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü?

İlkokulu eğitimini Eyüp'te bitiren sanatçı, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışmaya başlamıştır. Bir subay ile evlenerek dünyaya bir oğlan getirmiştir.

1950 yıllarının başlarında, mahalleden arkadaşı olan Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başlamıştır. Onu Beyoğlu'nda ilk keşfeden kişi, orada inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanı olacak olan Ümit Utku olmuştur.

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü?

Muhterem Nur ilk film teklifini 1950'lerin başında Muharrem Gürses'ten alarak Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak oyunculuğa başladı. İkinci filmi ise 1952 yılında çekilen, Osman Seden'in yönettiği "Kanun Namına" olmuştur. Bu filleri çekerken adını Aysel Utku olarak tanıtmıştır. Daha sonra Ümit Utku'nun önerisi ile Muhterem Nur ismini kullanmaya başlayacaktır.

Boş Beşik filmi, oyunculuk kariyerinde başrol oynadığı ilk film olmuştur. 1958 yapımı "Üç Arkadaş", Muhterem Nur'u "yıldız" sınıfına taşımayı başardı. Fikret Hakan, Salih Tozan ve Semih Sezerli gibi üç "dev" oyuncu ile başrolü paylaşmıştır.

Muhterem Nur’a olan sevgi, 1960'larda, belki ancak sonraki "Türkân Şoray sevgisi" ile karşılaştırılabilecek bir boyuta ulaşmıştır. Bu kıyaslamayı yapanlardan biri de Türk sinemasının en yetkin uzmanlarından Âgâh Özgüç'tür.

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü?

Muhterem Nur ikinci evliliğini ise 1961 yılında gazeteci-aktör Işın Kaan ile yapmış ancak 1963 yılında ayrılmıştır. 1986 yılında Müslüm Gürses ile hayatını birlieştirmiştir.

87 yaşındayken 20 Mart 2020 tarihinde sabah 06:30'da tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi'nde hayata veda etmiştir. Yine aynı gün içerisinde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda, eşi Müslüm Gürses'le aynı mezara defnedilmiştir.

 

Muhterem Nur kimdir, ne zaman nasıl öldü? ile ilgili etiketler Muhterem Nur kimdir kaç yaşında vefat etti nasıl öldü ne zaman öldü? Müslüm Gürses eşi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.