Muhtar Kovid-19 oldu! Tüm köy karantinaya alındı...

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Beyköy köyünün muhtarı koronavirüse yakalandı. Muhtarın Kovid-19 pozitif olduğunun anlaşılmasının ardından tüm köy tedbir amacıyla karantinaya alındı. Bu arada yine Isparta'nın Keçili köyü de 3 kişi de Kovid-19 bulunması üzerine 14 gün süreyle karantinada kalacak

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Beyköy köyü muhtarı Hasan Hüseyin Özdemir ve eşinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri çalışma başlattı.

Köy, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Şarkikaraağaç Kaymakamı Onur Yılmazeri konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğünün filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, köyde temaslı yeni vakaların tespit edildiğini bildirdi.

Beyköy'de 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildiğini belirten Yılmazeri, "Yayılımın engellenmesi için önemli olan bu ve bunun gibi tedbirlere tüm vatandaşlarımızın eksiksiz uymasıdır. Lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim, maskesiz sokağa çıkmayalım, kurallara uyalım ve en kısa zamanda bu musibetten kurtulalım. Her tedbire harfiyen uymamız önem taşıyor. Telaş yok, panik yok, tedbir var. Kararlara uyulduğunda başaracağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kovid-19 testi pozitif çıkan Özdemir'in aynı zamanda Isparta İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı da olduğu öğrenildi.

3 KİŞİDE KORONA BULUNDU KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bu arada Isparta'dan bir karantina haberi daha geldi. 

Isparta Valiliğinden yapılan açıklamada, Keçili köyünde 3 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Toplum sağlığının korunması amacıyla köyün 14 gün süreyle karantinaya alındığı kaydedilen açıklamada, "Köye giriş çıkışlar bu süre boyunca izne tabidir. Karara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesince idari para cezası ve adli işlem uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Muhtar Kovid-19 oldu! Tüm köy karantinaya alındı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Isparta muhtar Şarkikaraağaç ilçesi kovid-19 beyköy
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.