Muhittin Böcek'in doktorundan kritik açıklama

Durumunun kritik olduğu aktarılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Böcek'in hala yoğun bakımda ve makineye bağlı olduğunu belirten Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Başkan Böcek'in akciğerinde ciddi sıkıntılar var. Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Böcek'in durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Böcek'in hala yoğun bakımda ve makineye bağlı odluğunu söyleyen Özkan, sağlık durumunda zaman zaman iyi ya da kötü yönde dalgalanmalar olabildiğini belirtti ve yoğun bakımdaki her hasta için çok net şeyler söylemenin kolay olmadığını söyledi.

"İNSANLARA ÜMİT VERMEK DOĞRU DEĞİL"

Yoğun bakım hastalarında tablonun her an değişebileceğini söyleyen Özkan, "Mesela genç bir hasta bile olsa, yoğun bakımdaki bir hasta, yatan hasta olduğu için pıhtı atabilir ve hasta kaybedilir." dedi ve Böcek'in durumuyla ilgili çok net konuşmanın ve insanlara ümit vermenin doğru olmadığını ifade etti.

Muhittin Böcek'in doktorundan kritik açıklama

"AKCİĞERİNDE CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Açıklamalarına devam eden Özkan, "Başkan Böcek'in akciğerinde ciddi sıkıntılar var. Akciğeri toparlamaya çalışıyoruz. Covid negatif olduğu için şu anda yapılan tedaviler daha çok akciğeri destekleme tedavileri. Başka enfeksiyonları var. O enfeksiyonları da tedavi ediliyor. Başkan Böcek'in astım ve şeker gibi ek hastalıkları da var. Bunlarla savaşmak çok da kolay değil. Yoğun bakımda makineye bağlı bir hastanın enfeksiyon riski de olduğu zaman işler biraz daha sarpa sarıyor. Hastaya antibiyotik veriliyor ama antibiyotiğin de başka organlara etkisi oluyor. Tüm bunları öngörmek çok kolay olmadığı için çok iyi ya da çok kötü demek doğru değil. Ancak şunu söyleyebilirim ilk geldiği güne nazaran daha iyi ama hala kritik süreç devam ediyor. Çoklu organ yetmezliği, akciğer nakli söz konusu değil." dedi.

DHA

Muhittin Böcek'in doktorundan kritik açıklama ile ilgili etiketler Antalya Muhittin Böcek Koronavirüs antalya belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.