'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin son Cumhurbaşkanlığı seçimindeki adayı Muharrem İnce, yaptığı açıklamayla, gelecek seçimde de yer almak istediğini belirtti. İnce, ''50 günde yüzde 30 barajını aştık. Elbette aday olmayı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekili Muharrem İnce, koronavirüs salgını sonrası yaşanan süreç , Türkiye ekonomisi ve CHP gündemi hakkında bilgi vererek gazeteci Ece İçmez’in sorularını yanıtladı.

''ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM''

İnce, ''Ülkenin çıkarları için yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmayı düşünüyor musunuz?'' sorusuna, ''Elbette düşünüyorum. Seçime 50 gün kala adaylığı açıklanmış birisi olarak 50 günde Türkiye’deki siyasi atmosferi değiştirdik, iktidarın kaybedebileceği inancını yeşerttik. 40 yıl aradan sonra yüzde 30 bandını aştık. İlk seçimde başaramadık ama bu böyle yarım kalmayacak demiştik, iddiamıza, o iddiamızın gerektirdiği çalışmalara devam ediyoruz. Üretimi, üreticiyi, tarımı destekleyen, sosyal belediyecilik kapsamında ön safhalarda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesi dayanışma ruhu ile devam ediyor.'' diyerek yanıt verdi. 

NE OLMUŞTU?

2018 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi, 24 Haziran 2018 tarihinde yapıldı.

Görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına bir kez daha aday oldu.

Selahattin Demirtaş ikinci defa aday olurken Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek de seçimde Cumhurbaşkanı adayı olduklarını duyurdular.

Seçimi ilk turda oyların salt çoğunluğunu alan Erdoğan kazandı.

'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt verdi

'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt verdi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Muharrem İnce seçim Cumhurbaşkanlığı aday
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.