Muharrem İnce, partisinin Kurucular Kurulu'nu neden açıklamıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce’nin partisinde sıkıntılar yaşanmaya başladığı öğrenildi. Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin ve Genel Başkan Danışmanları’nı açıklayan İnce’nin Merkez Kurucular Kurulu’nu açıklamaması dikkati çekti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan ve uzun yıllar çeşitli görevler aldığı partisinden olaylı bir şekilde ayrılan Muharrem İnce, yeni bir parti kurmuştu. Geçtiğimiz ay kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na ileten Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin Genel Başkanı seçildi. Muharrem İnce'nin A Takımı da belli olmuş ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer seçilmişti.


MEMLEKET PARTİSİ LOGOSU İLE ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Memleket Partisi’ni kuran Muharrem İnce, daha ilk günler de bazı sorunlarla uğraşmaya başlamıştı. Partisinin logosunun çalıntı olduğu iddia edilmişti. Muharrem İnce'nin parti logosu yabancı bir yazılımcı firmanın logosunun neredeyse bire bir kopyası çıktığı iddiaları ile eleştirilmişti. 


MUHARREM İNCE KURUCULAR KURULU'NU NEDEN AÇIKLAYAMIYOR?

Logo tartışmasının ardından, İnce’nin parti yönetimde de bazı sıkıntılar yaşanmaya başladığı öğrenildi. Merkez Yönetim Kurulu,Merkez Disiplin ve Genel Başkan Danışmanları’nı açıklayan İnce’nin Merkez Kurucular Kurulu’nu açıklamaması dikkati çekti. İddialara göre, Muharrem İnce partisinden istifalar olabileceği nedeni ile Merkez Kurucular Kurulu’nu açıklamıyor.

Muharrem İnce, partisinin Kurucular Kurulu'nu neden açıklamıyor?


19 MAYIS’TA SAMSUN’A GİDİŞTE DE KRİZ ÇIKTI

Öte yandan Memleket Partisi’nde bunun dışında başka sorunların da yaşandığı öğrenildi. 19 Mayıs’ta Samsun’a gidecek ekibi, Kurucular Kurulu'nda Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Dudu’nun açıklamasının da bazı sıkıntılara yol açtığı öne sürüldü. Partide bulunanların, ”Samsun’a sadece genel başkan yardımcıları ve genel sekreter ile genel sekreter yardımcıları otobüs gidecekler. Yani MYK ile Samsun’a üyelerini bile davet etmemiş.” şeklinde konuşmalar olduğu belirtildi.

PARTİDEKİ HİZİPLEŞME KRİZİNE İNCE EL KOYDU

Partide başlayan Samsun krizinin büyüyeceğini öğrenen Muharrem İnce’nin olaya hemen müdahale ettiği ve herkesin geleceğini söyleyerek krizi bitirdiği iletildi. SuperHaber’in Memleket Partisi’nden elde ettiği kulis bilgilerine göre, CHP’de olduğu gibi partide, CHPli eskiler ve yeniler ile siyasete yeni girenlerin yanı sıra, eskiler arasında hizipleşmelerin bulunduğu söylenerek, sorunların çözülmemesi halinde toplu istifaların kapıda olduğu aktarıldı.

 

 

Muharrem İnce, partisinin Kurucular Kurulu'nu neden açıklamıyor? ile ilgili etiketler Muharrem İnce Parti Memleket Partisi kurucular kurulu kriz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.