Muharrem İnce, Merdan Yanardağ'ın seçim gecesini konuşma teklifini kabul etti, şartını duyurdu

Halk TV, Tele 1 ve KRT'nin muhalefet partilerinden para aldığı iddiasını ortaya atan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ arasındaki polemik sürüyor. İnce, Yanardağ'ın seçim gecesini konuşma teklifini kabul ederek şartını açıkladı. Yanardağ, geçtiğimiz gün muhalefet partilerinden para aldıklarını kabul etmişti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Tele 1'in patronu gazeteci Merdan Yanardağ arasındaki 'para polemiği' gündem oldu. Yanardağ'ın İnce'yi hedef alan "Siz tükenmiş bitmiş bir siyasetçisiniz" sözlerine İnce; 'CHP ve İYİ Parti'den para aldı' iddiasıyla yanıt verdi. İkili arasındaki polemik giderek büyürken Yanardağ, sahibi olduğu kanalda canlı yayına çıkarak açıklamalarda bulundu.

2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gönderme yapan Yanardağ, muhalefet partilerinden para aldıklarını itiraf etti. Yanardağ şunları söyledi:

"Tele1, Halk TV ve KRT; Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’den düzenli olarak her ay para alıyormuş. İddiası bu. Bir kere Tele1 ve diğer kanalların gelirleri reklam ve sponsorluk gelirleridir. Biz bazı hizmet satış anlaşmaları da yapıyoruz. Bunların arasında siyasi partiler de var. Demokratik siyasetin içinde yer alan muhalif partiler bunlar. İktidar partilerini reddediyoruz. Dolayısıyla da CHP ile de zaman zaman yaptığımız hizmet anlaşmaları var. Mitingini yayınladığımızda bunun karşılığında bir bedel alıyoruz. Bunlar da faturalı. Resmi kayıtlar içinde. Sayıştay’ın denetlediği işler. Tele1 dört kere mali soruşturma geçirdi ve tümünde de aklanarak çıktı. Buralardan elde ettiğimiz gelirler ise masraflarımızın yüzde 1’i bile değil. Tele1 genel olarak izleyenlerinin desteğiyle ayakta kalan bir kanal. O nedenle dünyanın en şeffaf finansman modeline sahip bir kanal. Havuz medyası var. Senin havuz medyasına bir lafın var mı senin"

YANARDAĞ'IN TEKLİFİNE İNCE'DEN YANIT: KABUL EDİYORUM

Yanardağ'ın 'seçim gecesini konuşalım' çağrısına Muharrem İnce'den yanıt geldi. Yanardağ'ın teklifini kabul ettiğini duyuran İnce, "Merdan Yanardağ’ın seçim gecesini konuşma teklifini kabul ediyorum. 50 kere anlattım iftira atmaya devam ediyorsunuz. Madem öyle o gece yanımda olan ve halen CHP’de siyaset yapan Engin Altay, Yaşar Tüzün, Tanju Özcan ve Büyükçekmece Bld. Bşk. Hasan Akgün ile birlikte çağırın." diye yazdı.

Muharrem İnce, Merdan Yanardağ'ın seçim gecesini konuşma teklifini kabul etti, şartını duyurdu ile ilgili etiketler Muharrem İnce Para Halk TV Merdan Yanardağ tele 1 KRT
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.