"Muharrem İnce, İYİ Parti'ye oy kaybettirdi!"

İYİ Partili Koray Aydın, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 24 Haziran seçim sürecinde kullandığı söylemlerin partisine oy kaybettirdiğini iddia etti. Aydın, "Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip 'Kürtçe eğitim, Lazca eğitim' demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Sözcü Gazetesi'nden Özlem Gürses'e önemli açıklamalarda bulundu. Ülkücü hareketin gençlik kollarına 15 yaşında giren Aydın, siyasette 48 yılını bitirdiğini belirterek “Ben hayatımda korku ikliminin bu kadar egemen olduğu bir seçim yaşamadım” dedi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile olan selamlaşmasını “Siyasi nezaket” olarak açıkllayan Aydın, “Şu anda Genel Başkan tartışması olmayan tek parti İYİ Parti'dir, Sayın Meral Akşener'in sonuna kadar arkasındayız.” ifadelerini kullandı.

İşte o röportajdan dikkat çeken bölümler:

İNCE'NİN SÖYLEMİ İYİ PARTİ'YE OY KAYBETTİRDİ

– İYİ Parti olarak CHP ile bir gerginlik mi yaşıyorsunuz?

Hayır. O bir seçim ittifakı idi, bitti. İlkeler çerçevesinde bu partilerle ortak anlayışımız aynen devam ediyor. İlkeler oy kaybettirmez, oy kaybetmemizin başka nedenleri var. Aldığımız siyasi pozisyonda eksiklerimiz oldu, bir takım söylemler de bize zarar verdi.

– Ne gibi?

AK Parti seçmeni içinde yüzde 10'u geçen, uygulamalardan son derece rahatsız olan, mütedeyyin ve muhafazakar bir kitle var. Sayın Muharrem İnce'nin bazı ifadeleri, Diyarbakır'a gidip “Kürtçe eğitim, Lazca eğitim” demesi İYİ Parti'ye gelen oyların hızla MHP'ye dönmesine neden oldu. Çünkü bu mitingler, bu sözler mütedeyyin seçmeni korkuttu. Burada bir etken daha var, CHP tarafından dile getirilen “İlk turda kazanıyoruz” söylemi.

– İYİ Parti'nin oylarıyla bunun ilgisi nedir?

AK Parti bu söylemi kullandı. Muharrem Bey'i kendisine rakip seçti, onu yeneceğini hesap ediyordu. İYİ Parti'ye gelen muhafazakar seçmeni bu strateji ile kendine geri çekti. Oysa CHP – AK Parti çekişmesi ile asla iktidar değişmez. Bu iktidar ancak siyasi olarak İYİ Parti modellemesi ile muhafazakar kesimden, gerçek dindarların, hırsızlığa ve yağmaya tepki gösteren kesimin oy tercihini değiştirecek yer bulması ile değişir.

– Partinizde bir genel başkanlık tartışması mı var?

Hayır, yok. Aslanlar gibi Meral Akşener'in arkasındayız.

– Peki bu Devlet Bahçeli'nin elini öpme fotoğrafları nedir?

Bir metre yanımdaki insana, “Hayırlı olsun” dedim, bu kadar. Daha sonra iş şirazesinden çıkınca Genel Başkan tepki gösterdi. Bunları söylemek hakkıdır.

"Muharrem İnce, İYİ Parti'ye oy kaybettirdi!" ile ilgili etiketler Muharrem İnce koray aydın 24 haziran
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.