Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı mı?

Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı olacak mı? Ahmet Hakan 23 Ekim tarihli köşe yazısında Muharrem İnce'nin kendisini arayarak İstanbul'dan aday olacağını söylediğini yazdı. Bu köşe yazısının ardından okurlar konunun detaylarını merak ediyor ve internette araştırma yapıyor. Muharrem İnce İstanbul'dan aday mı? CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Muharrem İnce mi? İşte tüm detaylar...

Muharrem İnce İstanbul'dan aday mı? 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce seçimi kaybetmişti. Ahmet Hakan'ın bugün ki köşe yazısında belirttiği üzere Muharrem İnce kendisini aramış ve İstanbul Belediye Başkan adayı olacağını açıklamıştı. Bu yazıyı okuyan vatandaşlar da konuyu merak etti ve araştırmalara başladı. Peki Muharrem İnce İstanbul'dan aday olacak mı? CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Muharrem İnce mi? İşte detaylar...

Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı mı?

MUHARREM İNCE İSTANBUL'DAN ADAY MI?

Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki köşe yazısı şu şekilde;

Muharrem İnce aradı.

Dedi ki:

“İlk kez söylüyorum: İstanbul adaylığı için varım”.

Fakat bir şartı var Muharrem İnce’nin.

Dedi ki:

“İstanbul’da CHP’nin yaklaşık 250 bin üyesi var... Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın... Buradan çıkarsam adaylığa varım”.

Ardından da neden böyle bir talepte bulunduğunu gerekçelendirdi.

Söylediği şu:

“Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul’u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız”.

NOT: Dünkü yazımda Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul için düşündüğü ismin Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Tamer Saka olduğunu yazmıştım. Tamer Saka aradı ve şöyle dedi: “Tamamen benim dışımda. Benim bu konuyla uzaktan yakından ilgim yok”.

NEDEN İLK 500’DE ÜNİVERSİTEMİZ YOK?

Yok çünkü... İlk 500’de olan İstanbul Üniversitesi’ni ikiye böldük.
Yok çünkü... Niceliksel artışı niteliksel artışa tercih ettik.

Yok çünkü... Bilimde “ilerleme” ile “özgürlük” arasındaki ilişkiyi çözemedik.

Yok çünkü... Kreşe müdür olamayacak kişilere akademide koltuk verdik.

Yok çünkü... Cehaleti öven rektörlerimiz var.

Yok çünkü... Eğitim sistemimizi resmen yapboza çevirdik.

Yok çünkü... Yıl olmuş 2018... Hâlâ “Andımız” tartışması yapıyoruz.

SEZGİN BARAN KORKMAZ VE RAHİP BRUNSON GERÇEĞİ

“RAHİP olayı” yaşandı bitti saygısızca ama benim aklımda tek bir şey kaldı: Rahibin evine ABD’den gelen misafir taşıyan Sezgin Baran Korkmaz’ın aracı...

Araştırdım olayı... Elde ettiğim sonuç şudur: ABD’nin etkin düşünce kuruluşlarından East-West Institute’nin yönetim kurulu üyesi olan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bağlantılarını kullanarak rahip krizinin çözümü için çaba sarf etmiş... “Brunson / SBK Holding ilişkisi” türü haberlerin çıkma riskini göze alarak çabalamış... Korkmaz’ın vatan millet için bunu yapması iyi bir şey.

KENDİMİ KINIYORUM

DÜNKÜ yazımda yer alan “Andımız karşıtlarının beş türlü riyakârlığı” başlığını, “BAZI ANDIMIZ KARŞITLARININ BEŞ TÜRLÜ RİYAKÂRLIĞI” olarak düzeltiyorum ve bu feci genellemeci yaklaşımımdan dolayı kendimi kınıyorum.

CHP KULİSLERİ: İLAVE BİLGİLER

Ankara için Levent Gök’ü atlamışım. Levent Gök de Ankara adayı olarak adı geçen isimlerden.

Tarafsız Bölge’de yaptığı dengeli, sağduyulu ve birikimli analizleriyle tanıdığım hukukçu Ömer Avşar var... O niye CHP Ankara için bir seçenek olmasın ki?


NURETTİN YILDIZ: İSLAM’DAN SOĞUTMA CEMİYETİ BAŞKANI

ESKİ bir video galiba... Tesettürün önemini anlatıyor Nurettin Yıldız... Fakat öyle bir anlatıyor ki tesettürden nefret ettiriyor.

Şöyle diyor: “Avrupalılar gibi gezinen bir kadın 60-70 puan ederken tesettürlü bir kadın 90 puanla ülke puanımızı yükseltiyor. Tesettürlü kadın para ederken, çıplak veya etek giyen kadın para etmiyor”.

Tesettürün hikmetlerini adam gibi anlatmak yerine... Puanlarla, paralarla, kıyaslamalarla işin cılkını çıkartan bu Nurettin Yıldız var ya... Kesinlikte milleti İslam’dan soğutma cemiyetinin kripto başkanıdır.

ÇOK ŞAKACI BİR AİLE: SUUDİ KRALİYET AİLESİ

DÜNÜN en flaş haberi şuydu:

“Suudi kraliyet ailesi, öldürülen gazeteci Kaşıkçı’nın ailesine başsağlığı diledi”.

Başsağlığı dilerken galiba şöyle şeyler söylemişlerdir:

“Çok pardon... Evladınızı boğduk... Sonra parçalara ayırdık... Sonra parçaları kaybettik... Başınız sağ olsun... Allah başka dert, keder vermesin... Allah diğer evlatlarınızı size bağışlasın... Çok pardon... Çok”.

Ve Muharrem İnce bombayı patlattı: İstanbul için varım

PERİNÇEK’İN BAYRAM NAMAZI VE BİR BEKTAŞİ FIKRASI

İNANÇLI bir insan olduğunu anlatmaya çalışan Doğu Perinçek, “Bayram namazlarını hiç kaçırmam” demiş. Bektaşi fıkralarını köşe yazılarına tatlılıkla yedirmesini bilen pirimiz, üstadımız, ustamız Hasan Pulur’a rahmet dileyerek...

Alın size açıklamanın bende çağrıştırdığı bir Bektaşi fıkrası:

Bektaşi’ye sormuşlar, “Rakı içer misin?” diye... Epey esneterek ve uzatarak cevap vermiş: “Akşaaaamdaaaaaan akşaaaaaaammmaaaa”. Yine sormuşlar, “Namaz kılar mısın” diye... Epey kısaltarak ve süper hızla cevap vermiş: “Bayramdan bayrama... Bayramdan bayrama... Bayramdan bayrama...”

NOT DEFTERİMDEN

“Ne yapmak, nereye varmak istemektedir” kalıbı son günlerde pek moda olmuş durumda.

“A Star is Born” filminin eskisini izlemeden yenisini izlemeyin. Annemin dediği gibi: Eskisi olmayanın yenisini olmaz.

Adnan Oktar defteri, sanırım bir daha hiç açılmamak üzere kapatılmış bulunmakta.

2011’den beri dünyada selfie çektirirken ölenlerin sayısı: 259.

MUHARREM İNCE

Muharrem İnce (d. 4 Mayıs 1964, Yalova), Türk öğretmen ve siyasetçi. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nden cumhurbaşkanı adayıydı.

2002 ve 2015 yılları arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 18 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışmak için grup başkanvekilliği görevinden istifa etmiştir. 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olmuş ve seçime katılan vatandaşlardan %30.6'sının oyunu alarak ikinci olmuştur.

Erken yaşamı ve kariyeri
Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova'nın Elmalık köyünde Şerif ve Zekiye çiftinin çocuğu olarak doğdu. Anne tarafından Rizeli, baba tarafından Selaniklidir. İlk ve orta öğrenimini Yalova'da tamamlamasının ardından Uludağ Üniversitesi fizik-kimya öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Fizik öğretmeni olarak değişik liselerde ve dershanelerde görev aldı, müdürlük yaptı. Bir süre Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı
İnce, 4 Mayıs 2018'de partisi tarafından 2018 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Bu süreçte toplam 107 miting yaptı ve 75 şehir gezdi. %30,64 oy alarak en yüksek 2. oy alan aday oldu.

Özel yaşamı
Ülkü İnce ile evlidir ve Salih Arda İnce adında bir oğlu vardır. Babası Şerif İnce 27 Mart 2016 tarihinde ölmüştür.

Tatanka adlı bir şiir kitabı, meclisteki izlenimlerini derlediği Buyurun Sayın İnce adlı bir kitap yazdı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul sınırlarının belediye işlerini yürüten kamu kuruluşu. İstanbul Belediye Sarayı, Saraçhane'de bulunmaktadır. 22 Eylül 2017 tarihinde büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş istifa etmiştir. 28 Eylül 2017 tarihinde ise İBB Meclisi tarafından yeni başkan Mevlüt Uysal seçilmiştir.

Tarihçe
İstanbul, kuruluşundan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok devletin ve ulusun başkentliğini üstlenmiştir. Bu önemli konumu ile şehircilik hizmetleri; kralları, imparatorları ve padişahları ilgilendiren bir konuydu.

Osmanlı devrinde, belediyecilik hizmetlerini üstlenen kişiler kadılardı. Kadılara bu görevlerinde subaşı, böcekbaşı, çöpçülük subaşısı, mimarbaşı gibi yeniçeri ocağına bağlı askerler yardım ediyordu. İstanbul'un ilk kadısı Hızırbey Çelebi idi. Osmanlı devrinde İstanbul'da 422 kadı görev aldı.

Osmanlı devlet anlayışında belediyenin karşılığı olan terim şehremini idi. Belediye başkanlarına da şehremini adı verilmekteydi.

Osmanlı döneminde modern anlamda ilk belediye anlayışı; Tanzimat fermanından sonra Kırım Harbi sırasında müttefiklerden esinlenerek oluşturuldu. Osmanlı döneminde, İstanbul'un ilk şehremini Salih Paşa olmuştur (1855). 1877 yılında belediyelerle ilgili çıkarılan kanun vasıtasıyla İstanbul belediye anlamında 20 ayrı bölgeye ayrıldı.

Şehreminiye bağlı olarak çalışan kuruma Şehremini ve Şehremaneti Meclisi denilmekteydi. Bu meclis padişah tarafından atanan 6 üye ve şehremini ile birlikte toplam 7 üyeden oluşmaktaydı.

1913 yılında çıkarılan Dersaadet Teşkilat-ı Belediyesi Hakkında Kanun-ı Muvakkat kanunu ile belediyecilik yeniden düzenlendi. Şehremini Meclisi yerine Encümen-i Emanet kuruldu. İstanbul tek bir belediye ve 9 şube olarak tasarlandı.

Cumhuriyet dönemi ile birlikte belediye işleri valilerin görev alanlarına dahil edildi.3 Nisan 1930 yılında çıkarılan 1580 sayılı kanun ile belediye 10 şubeye ayrıldı, eski unvanlar kaldırıldı.Meclis-i Umumi yerine seçilerek görev başına gelen İstanbul Umumi Meclisi getirildi.

İstanbul'da 1927-1957 yılları arasında yerel yönetim valiliğe bağlı olarak yürütüldü. 1 Mart 1957 tarihinde belediyeler özel idarelerden ayrıldı.

Yetki alanları

22 Temmuz 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 5216 sayılı kanun ile büyükşehir sınırları, İzmit ve İstanbul büyükşehir belediyeleri için, il mülki sınırları olarak değiştirildi.

Muharrem İnce İstanbul Belediye Başkan adayı mı? ile ilgili etiketler Muharrem İnce Belediye Başkanı CHP İstanbul aday olacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.