Muharrem İnce için kritik gün pazartesi

Partisine karşı 'Bin Günde Memleket Hareketi'ni başlattığını duyuran CHP'li Muharrem İnce'nin basın toplantısının ardından CHP'de kazan kaynamaya başladı. Kulislerde İnce'nin partiden ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edileceği konuşuluyor.

Muharrem İnce'nin başlattığı yeni hareket CHP'yi panikletti.

ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı, A Haber ekranlarında yayınlanan Memleket Meselesi programında Muharrem İnce ve CHP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda buldu.

Bursalı'nın açıklamaları şu şekilde:

Akil isimler dediğimiz eski genel başkanlar bile devreye girdiler ama baktığınızda her iki taraf arasında da yürütülen diplomaside bir sonuç alınmadığını görüyoruz. Bugün gelinen noktada, Ankara kulislerine baktığınızda Muharrem İnce'nin bir süredir doğrudan partileşmeye, parti kurmaya yönelik çalışmalar yaptığı konuşuluyordu. Ama daha sonra bunu daha doğru bir hareketle önce Türkiye'ye geneline yayılacak bir hareket şeklinde başlayıp ve öncelikle partililerle ve milletle buluşmalarla başlayıp, ardından bunun partileşmeye doğru gideceğiyle ilgili kendisine verilen ve oluşturduğu ekibin yaptığı değerlendirmeler sonucu bunun tercih edildiği ortaya çıkıyor.

  İNCE CHP'DEN İHRAÇ EDİLEBİLİR

 Bizimle aynı söylemlerin karşılığını bulmuş oldu Muharrem İnce. Evet, bugünkü açıklamalar çok sürpriz değil ama Muharrem İnce'nin tarafından değerlendirilmiş olması anlamlı. Bundan sonra da artık bunun her gün bir kar topu gibi büyüyerek devam edeceğinin beklendiğini de söyleyelim. Ama tabii bu arada bir yol kazası olup da Muharrem İnce'nin partiden ihracına kadar gider mi bu eylem birliği, nasıl olur? diye soracak olursanız da açıkçası bugünkü açıklamalar genel itibariyle yazılı açıklama şeklinde genel merkezden bir cevap buldu ama bundan sonra izleyen günlerde, yapacağı açıklamalar ve 4 Eylül itibariyle Sivas'tan başlayacağı o Türkiye ziyaretlerinde de yapacağı konuşmalar sonrasında bir disiplin suçu şeklinde değerlendirilip CHP'den ihracı da göze aldığı şeklindeki son kulis bilgilerini de buradan aktaralım. Haftaya Pazartesi CHP'nin MYK Toplantısı yapılacak ve bu MYK Toplantısı'nda da bu konunun gündeme alınıp, söylediği sözlerden ötürü de tedbirli olarak disipline verilmesi de son dakika kulis bilgilerinin arasında.

Muharrem İnce için kritik gün pazartesi ile ilgili etiketler CHP Muharrem İnce şebnem bursalı ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.