Muharrem İnce'den Erdoğan'a dolar çağrısı!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erzincan mitiginde konuştu.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Buraya gelmeden ekonomi kurmaylarımla toplantı yaptım. Doları durduramazlarsa hep birlikte batacağız. Erdoğan'a tarihi bir çağrı yapacağım. Döviz kurları artıyor, bu bize daha yüksek enflasyon ve faiz olarak geri dönecek. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için sayın Erdoğan size sesleniyorum, size çağrımdır. Size yanlış bilgi veren ekonomi danışmanlarınızı gözden geçirin, size yalan söyleyenleri yanınızdan uzaklaştırın. Merkez Bankası'nın bağımsız politika uygulamasına müdahale etmeyin. Acil olmayan kamu yatırımlarının erteleneceğini piyasalarla paylaşınız. Şu anda piyasalarda bir söylenti var, bunu ortadan kaldırınız. Kambiyo gibi uygulamaların TL'ye çevirileceğine dair çağ dışı yöntemlerin uygulanmayacağını piyasaya söyleyin.

Size kötü bir haberim var, hemşehriniz Binali Yıldırım milletvekilliğine başvurdu. 24 Haziran'da Muharrem İnce cumhurbaşkanı olacak diyorlar. Yeni dönemde devlet yönetiminde ince eleyip sık dokuyacağız. Devlet işi ince ayarla olur.

Köylü çocuğu Muharrem İnce, cumhurbaşkanı olduğunda sözüm söz, çiftçiye mazot 3 TL olacak. Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak. Üniversite öğrencileri 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500'er lira burs alacaksınız. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek, CHP vermeyecek, Türkiye Cumhuriyeti verecek. Fizik öğretmeni Muharrrem İnce ağabeyiniz size söz veriyor, hiçbirinizi tarikat yurduna muhtaç etmeyeceğim. 475 TL burs alıyorsun, okul bitince kesiliyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir, 22 yaşındaki gence iş bulana kadar 475 TL'yi vermeye devam edeceğiz.

Erdoğan bana,'gariban cumhurbaşkanı adayı' diyor. Aynı dönem milletvekilliğine başladık, hatta ben 5 ay önce başladım. 16 sene hemen hemen aynı maaşı aldık, ben garibansam, sen nasıl zengin oldun? Bana gariban diyor ama, ben dünyanın en zengin adamıyım. İnsanları sağcı solcu diye ayırmam, Kürt, Türk diye ayırmam. Kadın, erkek, yaşlı, genç, bizden, bizden olmayan diye ayırmam. 81 milyonu seviyorum, benim gönlüm zengin.

Şu söz doğruymuş demek ki, dünyada bir canlılar var, bir de Erzincalılar var diye. Ben bu kadar miting yaptım, böyle bir şey görmedim. Ya birinci sıradaki adayımız sen git yat da, ikinci sıradaki adayımız da geliyor galiba. 2-0 olacak gibi. Öyle dedim diye, sakın yatma.

Geçtiğimiz günlerde bir medya kuruluşu satıldı. Krediyi kim verdi, Ziraat Bankası. Dışarıdan para aldı, geldi kredi verdi. Kaç para biliyor musun, 1 milyar dolar. 2 yıl da ödemesiz. Ey çiftçi kardeşim, bu 1 milyar doları çiftçiye verseydi, 100 bin çiftçiye 45 bin lira verirdi. Sana 45 bin lira vermiyor, bir medya patronuna 1 milyar dolar verdi. Doktor artık sizi iyi edemiyor, gel burada yeni doktor.

Bazı arkadaşlarım milletvekili adayı gösterilmedi. Genel merkezin kararıdır, ona sonra bakacağız. O arkadaşlarımdan bazıları Cumhurbaşkanlığı kampanyasında harıl harıl çalışıyorlar. O arkadaşlarıma büyük bir alkış alalım...

Muharrem İnce'den Erdoğan'a dolar çağrısı! ile ilgili etiketler Muharrem İnce
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.