Muharrem İnce duadan "devlet"i çıkardı!

Her fırsatta AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı din ticareti yapmakla itham eden CHP'nin benzer ithamlarda bulunan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ramazan imsakiyesi bastırarak Kocaeli'nde seçmenlere dağıttı. Ancak imsakiyenin tam ortasına yerleştirilmiş duada bir gariplik vardı. Yıllardır TRT'de Nur Subaşı'nın sesinden dinlediğimiz duaya "ince" bir ayar yapılarak "devletimi koru" ifadesi çıkartılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimler öncesi Ramazan ayının gelmesiyle Kocaeli'deki seçmenlerine Ramazan imsakiyesi dağıttı. İnce'nin dağıttığı imsakiyede yazılı duadaki gariplik dikkatli gözlerden kaçmadı.

Muharrem İnce'nin bastırdığı imsakiyede Cumhurbaşkanı adayının fotoğrafının sağına TRT'de yıllarca Nur Subaşı'nın sesinden okunan dua yazılmıştı. Subaşı, Hz. Muhammed'den nakledilen iftar duasına her seferinde 'Allah'ım beni, annemi, babamı, ailemi, milletimi, devletimi ve bütün inananları koru' cümlesini eklemişti.

Muharrem İnce duadan "devlet"i çıkardı!

'DEVLETİMİ' SÖZCÜĞÜ YOK!

Muharrem İnce'nin dağıttığı imsakiyede de aynı iftar duası bir farkla yer aldı. Duada geçen 'devletimi' ifadesi metinde yoktu. 

Her fırsatta AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için din ticareti suçlamaları yapan CHP ve adayının seçim dönemine rast geldiği için imsakiye bastırırken, Atatürk'ün altı ilkesinden biri olan ve partinin 6 okla sembolize edilen ilkeleri arasında yer alan "Devlet"i çıkartması şaşkınlık yarattı. 

Seçim öncesi böyle bir şey yapması çeşitli mecralarda "İnce din ticaretine başladı" yorumlarına neden oldu. 

Ancak Muharrem İnce'nin bastırdığı imsakiye ile önemsediğini göstermeye çalıştığı ramazan ayındaki televizyon ve miting programını da buna göre belirlemesi gerekirken, tam da iftar vakti televizyon programlarına katılması hassasiyetin imsakiye ile sınırlı olduğunu gösteriyor.

İşte Nur Subaşı'nın sesinden iftar duasının orjinal hali:

Duanın sözleri ise Düzceli Dr. Faruk Ermemiş'e ait. Ermemiş 4 yıl önce verdiği bir röportajda iftar duasını yazarken Fatiha suresinden esinlendiğini söylüyor. 

Duanın tam metni şöyle;

Bismillahirrahmanirrahim
Allah'ım.
Senin rızan için oruç tuttum.
Sana inandım.
Sana sığındım.
Senin rızkınla orucumu açtım.
Hamd olsun verdiğin nimetlere,
Sağlık ve afiyete.
Ey bağışlaması bol Rabbim.
Beni, anamı, babamı, ailemi, milletimi,
Devletimi ve inananları koru.
Rahmetini yardımını esirgeme ülkemizden.
Bizlere yaşama sevinci ver.
Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver.
Senin her şeye gücün yeter.
Amin.

İşte duanın tam metninin kullanıldığı eski tarihli bir imsakiye ile ermemişin iftar duasını yazdığı kitapla fotoğrafı:

Muharrem İnce duadan "devlet"i çıkardı! - Resim : 2

Muharrem İnce duadan "devlet"i çıkardı! - Resim : 3

Muharrem İnce duadan "devlet"i çıkardı! ile ilgili etiketler Muharrem İnce devlet dua imsakiye din ticareti
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.