Muharrem İnce: Her gün yeni bir skandal duyuyoruz

CHP'li Muharrem İnce, partisindeki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, ''CHP'nin oylarının yüzde 60'larda olması lazım. Ama böyle bir durum söz konusu değil ki. Haftadan haftaya, her gün yeni bir skandal duyuyoruz. Hafta geçmiyor, 'bu hafta yine ne çıkacak acaba' diye bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Memleket Hareketi başlatan Muharrem İnce, yarın İstanbul'da hareketin yol haritasını ve harekete katılan isimleri açıklayacağı toplantı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce, “Ekibimiz; yarın herkes kendisini tanıtacak, saat 11'de burada basın toplantısı yapacağız. Arkadaşlarımın önemli bir bölümünü orada göreceksiniz. 3 arkadaşımız ailesinde Kovid çıktığı için onlar kendilerinde olmasa da bizim ve kendi güvenlikleri için gelmediler. Ekibin yüzde 90'nıyla yarın basının karşısına çıkacağız. Arkadaşlarımız kendilerini tanıtacaklar. Haksızlık olur arkadaşlarımıza, hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız. Hepsini birlikte öğreneceksiniz" dedi.

“TÜRKİYE'YE UMUT OLAMAYAN BİR MUHALEFET VAR"

Muharrem İnce, manifestosu konusunda ise, “Türkiye derin bir yoksulluk yaşıyor, ekonomimiz alarm veriyor, döviz aldı başını gidiyor. İnsanlar, gençler işsiz, emekliler geçinemiyor. Türkiye'de iktidar sorunlara çare olamıyor. Ama bunun yanında da Türkiye'ye umut olamayan bir muhalefet var.

Umutları yeşertemiyor, umutları yükseltemiyor. İnsanlara güven veremiyor. Böyle bir ortamda muhalefetin oylarının yüzde 70'lerede olması lazım. Oysa çok çok aşağılarda olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz Türkiye'ye memleket hareketi olarak, bu memleketin eline taşın altına sokan evlatları olarak, rahatını bozan insanları olarak hep birlikte bir üçüncü yol, bir seçenek sunmak istiyoruz milletimize. Yarın açıklamamız ve kadromuzu tanıtacağız" diye konuştu.

CHP'YE SERT SÖZLER: HER GÜN YENİ BİR SKANDAL DUYUYORUZ

Muharrem İnce, CHP'yi eleştirerek “Şu anda Türkiye Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıyor kararsızlar birinci parti Türkiye'de yüzde 36. Böyle bir şey olabilir mi? Demek insanlar umut bulamıyorlar bir yerde. Ana muhalefet partisinin oyları CHP'nin oyları, 40 yıldır bu partiye hizmet vermişim böyle bir ortamda CHP'nin oylarının yüzde 60'larda olması lazım, 60'ları geçmesi lazım.

Ama böyle bir durum söz konusu değil ki. Haftadan haftaya, her gün yeni bir skandal duyuyoruz. Hafta geçmiyor, 'bu hafta yine ne çıkacak acaba' diye bekliyoruz. Kimisi Azerbaycan'a tam destek olamıyor, kimisi 'Atatürk' diyemiyor.

Gün geçmiyor bir başka şey olmasın. Türkiye de yönetilmiyor, CHP de yönetilmiyor ne yazık ki! Savuruluyor yani, iktidar da savruluyor, muhalefet de savruluyor. Biz Türkiye'ye bir üçüncü yol, üçüncü seçenek sunuyoruz. Türkiye bir anda kendisini seçimin ortasında bulabilir, sürüklenebilir seçime" dedi.

"MUSTAFA SARIGÜL'LE DİRSEK TEMASIMIZ YOK"

İnce, Mustafa Sarıgül konusunda ise, “Biz Memleket hareketi olarak, ben hariç arkadaşlarımın hemen hemen hepsi bir kamu görevinde, seçimle gelmiş bir kamu görevinde belediye başkanı, milletvekili, eski milletvekili değiller. Arkadaşlarım bu memlekete sevdalı, vatansever, yurtsever insanlar. Bizim hiçbir dirsek temasımız yoktur, kendisine de başarılar diliyorum" diye konuştu.

İnce, Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda ise, “Kısmet, bakalım" dedi.

(DHA)

Muharrem İnce: Her gün yeni bir skandal duyuyoruz ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP İstanbul Parti eleştiri muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.