Muharrem İnce CHP sözcüsü mü olacak?

Muharrem İnce geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde bir araya gelmişti. Siyaset kulislerinde bu görüşme sonrası bir iddia dolaşmaya başladı. Bu iddiaya göre İnce, Kılıçdaroğlu'ndan partide etkili bir görev talep etti. Bir iddiaya göre bu görev parti sözcülüğü idi. Diğer iddialar ise İnce'nin Parti Meclisi üyesi, genel başkan yardımcısı ve genel sekreter olmak istediği yönündeydi. Peki, bu iddiaların gerçekle ilgisi var mı? Muharrem İnce açıkladı...

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, CNN Türk'te yayınlanan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın hazırlayıp yönettiği Tarafsız Bölge programında CHP'ye ilişkin önemli bir kulis bilgisini paylaştı. 

Şahin'in kulislerde konuşulduğunu belirttiği iddiaya göre geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce partide görev almaya hazırlanıyordu. 

Bu kulis bilgisi Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye de ulaşmıştı. Selvi "Kendisi böyle bir şey ifade etmiyor" dedikten sonra iddiaları doğrulayıp sözlerini "Kılıçdaroğlu ile görüşmeden çok mutlu ayrıldığı söyleniyor. Hatta Kesimoğlu ile de Kırklareli Belediye Başkanı Muharrem İnce'ye yakın olduğu için partiden ihraç edilmişti. Onunla da aralarında bu konuda bir gerginlik yaşandığı Muharrem İnce'nin yeni dönemde Genel Başkan Yardımcısı olmak istediği, bu yönde bir talebi olduğu söyleniyor" diye sürdürdü.

Muharrem İnce CHP sözcüsü mü olacak?

Selvi bu iddialarla ilgili İnce ile de konuştuğunu belirterek "Partiyle ilgili hiçbir pazarlık yapmadım" dediğini aktardı. 

Ahmet Hakan ise İnce'nin Tarafsız Bölgeye konuk olduğunda bu konuda kapıyı kapattığını ifade etti.

Bu sırada araya giren Zafer Şahin İnce'ye atfedilen görevin ise "Parti sözcülüğü olduğunu" ileri sürdü.

Şahin'den sonra Hürriyet Muhabiri İsmail Saymaz ise kendisine ulaşan kulis bilgisini "Kemal Bey ile görüşmesinde iddiaya göre kendisinin PM'ye alınıp, genel sekreter olarak görevlendirilmek istendiğini söylediğini duydum. Ama bunu kendisine sordum bunun asılsız olduğunu söyledi." dedi. 

Saymaz, bir süre sonra Muharrem İnce'den bir mesaj olduğunu belirterek o mesaja ilişkin şu bilgiyi verdi:

"Bu bilgi kesinlikle asılsızdır. Konuştuğumuz tek konu Yalova Belediyesi konusuydu dedi."

Saymaz'ın ardından Abdulkadir Selvi de İnce'nin iddialara ilişkin kendisine ulaşan açıklamasını paylaştı. İşte o açıklamanın detayları:

"Görüşme talebi benden geldi. Konu Yalova Belediyesi'ydi. Sözcülük, genel sekreterlik asla gündeme gelmedi. Faik Öztrak'ın olmadığı ortamda ise çok özel bir bilgi verdim kendisine"

İnce'nin bu açıklaması sonrasında Ahmet Hakan "Muharrem İnce gidip de bana sözcülük verin falan diyecek bir insan değil zaten. O ona operasyon olabilir ancak. İtibarsızlaştırmak, kurultay öncesi hareket kabiliyetini kısıtlamak için yapılmış bir şey de olabilir. Siyaset böyle bir şey işte" ifadelerini kullandı. 

Zafer Şahin'in "Fena bir şey de olmaz aslında Muharrem İnce'nin parti sözcüsü olması." demesi üzerine de Ahmet Hakan "Muharrem İnce'nin olmasında ben de sakınca görmüyorum ancak Muharrem İnce gidip de bana bu görevi verin falan demez. Bence CHP'nin gidip Muharrem İnce'den ricacı olması lazım 'Abi gel beraber çalışalım' demesi lazım. Tabi o ayrı bir hikaye" diyerek sözlerini tamamladı. 

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.