Muharrem İnce: Bu mutabakat Türkiye'ye çözüm olamaz

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6 muhalefet partisinin hazırladığı mutabakat metnini eleştirerek, "Bu metin, bu mutabakat Türkiye'ye çözüm olamaz." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, parti üyeleriyle Ümraniye'deki bir kafede bir araya geldi.

"TÜRKİYE'YE ÇÖZÜM OLAMAZ"

Türkiye'de muhalefetin çözüm üretmediğini savunan İnce, "Oturuyorlar bir metin yazacaklar, mutabakat metni. 'Atatürk demeyelim şimdi birisi kızar. Laikliğe gerek yok zaten. İstanbul Sözleşmesi demeyelim. Nükleer enerji demeyelim. Bunları es geçelim. Başka ne es geçelim? Bir düşünelim bakalım. Mülteciler dersek Davutoğlu kızar. 13 sene ekonomiyi yönetti dersek Babacan kızar. Atatürk dersek Temel Bey kızar. Kimseyi kızdırmayalım, ortaya karışık bir metin yapalım.' Bu metin, bu mutabakat Türkiye'ye çözüm olamaz." şeklinde konuştu.

İnce, dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin önünde de 4 büyük kriz olduğunu ifade ederek, bunları; su, enerji, gıda ve ilaç krizi şeklinde sıraladı.

Bu krizlere çözüm önereceklerini anlatan İnce, Türkiye'nin kendini beslemek istiyorsa çalışmalara önce sudan başlanması gerektiğini vurguladı. Damlama sulamanın önemine işaret eden İnce, "İktidar olduğumuzda ucuz ekmek, ucuz peynir, ucuz et yemek istiyorsak üretmeliyiz." dedi.

"SAVUNMA SANAYİSİNDE ÇOK BAŞARILIYIZ"

İktidar olmaları durumunda öncelikli sektörleri belirleyeceklerini vurgulayan İnce, "Öncelikli sektörlerimiz ne? Tarım, tarıma dayalı sanayi, tekstil... Savunma sanayisi örneğin başarılıyız bu konuda. Kim ne derse desin. Erdoğan'ın damadıymış beni ilgilendirmiyor. Ben İHA'ları, SİHA'ları destekleyeceğim. Ben böyle bakarım olaya." ifadelerini kullandı.

"O METİNDE 'ATATÜRK' YAZMIYORSA İMZA ATMAZDIM"

İnce, daha sonra Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde gençlerle bir araya gelerek, sorularını yanıtladı.

6 siyasi partinin imzaladığı mutabakata ilişkin soruya karşılık İnce, mutabakatın, partilerin tabanlarının değil genel başkanlarının görüşü olduğunu belirterek, "Ben orada olsaydım 'Atatürk' yazmıyorsa o metne imza atmazdım." diye konuştu.

İnce, ittifak olayının Türkiye'de siyasetin özgünlüğünü yok ettiğini, partilerin birbirine benzediğini bu nedenle parti olarak ittifakların dışında kaldıklarını dile getirdi.

Muharrem İnce: Bu mutabakat Türkiye'ye çözüm olamaz ile ilgili etiketler Muharrem İnce Memleket Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.