Muhammet Demir: Yabancı sınırı kalkmalı, serbest olmalı

Türk futbolcuların bir çoğu "yabancı sınırı" isterken, Muhammet Demir "Bana kalırsa sınır olup olmaması önemli değil. Serbest kalabilir, kalsın da zaten" şeklinde görüş belirtti. Başakşehir'in 29 yaşındaki golcüsü pek çok meslektaşından farklı düşünüyor...

Geçen sezon kiralık giydiği Gaziantep FK formasıyla Süper Lig'de 31 maçta 15 gol, 5 asistlik bir skor katkısı sağlayıp harika bir sezon geçiren Muhammet Demir, Medipol Başakşehir'e geri dönmüştü. 29 yaşındaki santrfor 2 sezonluk kiralık Gaziantep macerasının ardından bu sezon İstanbul ekibinde kalacak gibi görünüyor.

Yeni sezon hazırlıklarını Bolu'da sürdüren Başakşehir'in tecrübeli golcüsü, İHA'ya açıklamalar yaptı. Futbol kamuoyunun tartıştığı başlıkların başında gelen "yabancı sınırı" konusu sorulan Muhammet Demir, "Bana kalırsa sınır olup olmaması önemli değil. Serbest kalabilir, kalsın da zaten. Ama kulüpler şu yanlışı yapıyor; serbest kaldıktan sonra Türk oyuncularına bakış açıları değişiyor herkesin. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi.

Muhammet, TFF'nin yeni aldığı 8+6 kararı için şunları söyledi: "Sınır serbest olabilir. Ama tabi bunu da yanlış şekilde kullananlar oluyor. Taraftarlar da Türk oyunculara saldırıyor. Kulüpler pahalı buluyorsa almasınlar oyuncuyu. Önce alıp sonra Türk sınırı çok deyip rekabetten dolayı bazı büyük takımlar yapıyor bunu. Sen rakip takımına karşı rekabette olduğun için o daha fazla veriyor, sen daha fazla veriyorsun, sonra diyorsun Türk oyuncu çok pahalı. Ben mantık dışı buluyorum. İhtiyacı yoksa almasın bu kulüpler şikayetçilerse. Bazen de haklılar bu durumda. Aynı rekabet içinde olduğu sürece serbest kalabilir yabancı sınırı."

Muhammet Demir: Yabancı sınırı kalkmalı, serbest olmalı

KALMASINDAKİ "KOCAMAN" ETKEN

Başakşehir'de devam etmesinde teknik direktör Aykut Kocaman’ın büyük bir etkisi olduğunu ifade eden Muhammet Demir, “Bence çok büyük etkisi oldu. Yani farklı düşünceye hareket etmemi çok sağladı Aykut hoca. Çok sağ olsun. Çok etken oldu bende. Onun bu görüşlerine karşılık vermek istiyorum ve çok çalışacağım” ifadelerini kullandı. Oynayacağı mevki üzerine Kocaman ile bir görüşme yapmadıklarını belirten Demir, “Detaylı şekilde konuşmadık ama illaki beni veya başkasını düşünebilir. Nerede düşünürse düşünsün daha verimli olabilirim. Gençken biraz daha kapalı biriydim. Ama şuan gayet açık, geride de önde de kalabilirim. Pozisyon anlamında hoca nereye koyarsa koysun sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum” diye konuştu.


MİLLİ TAKIMA ÇOK GÜVENDİĞİMİZ İÇİN

A Milli Takım'ın EURO 2020’de gösterdiği performansa değinen Muhammet Demir, “Kötü geçti turnuva hepimiz için. Beklentiler çok yüksekte olunca üzüntüler, reaksiyonlar daha fazla oluyor. Takımdan da beklenti çoktu ve reaksiyon çok yüksek oldu. Yerli yersiz, doğru yanlış bilemiyorum ama milli takıma güvendiğimiz için bu şekilde oluyor. Bende çok üzüldüm, daha farklı yerlerde olabilirdik ve o kaliteye sahiptik. Takımlarda da aynı şekilde olur. O ambiansın içinde olmayınca oraya yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ne yaşandı neler yaşandı bilmiyorsun. Bazen çok farklı şeyler yaşanabiliyor, bilemediğim için çok fazla yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Muhammet Demir: Yabancı sınırı kalkmalı, serbest olmalı ile ilgili etiketler Başakşehir Aykut Kocaman Muhammet Demir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.