Muhammet Demir 2. baharını yaşıyor

Son 2 sezondur Medipol Başakşehir'den kiralık olarak Gaziantep'e gelen Muhammet Demir, buradaki performansıyla eski günlerine döndü. Geçen sezon 22 maçta 3 gol atan Muhammet, bu sezon ise şu ana kadar 13 gol atıp kariyer rekoruna ulaştı.

Gaziantep FK'nın formda golcüsü Muhammet Demir, son maçta 2'şer gol atarak Süper Lig'de 13 gole ulaştı ve kariyerinin en golcü sezonuna ulaştı. 2015-16 sezonunda 11 gol atan 29 yaşındaki santrfor, Kırmızı-Siyahlı formayla adeta 2. baharını yaşıyor. 

Bursaspor altyapısında yetişen golcü isim, 24 Mayıs 2009 tarihinde Gaziantepspor-Bursaspor arasında Gaziantep'te oynanan maçta, ilk Süper Lig maçına çıkmıştı. Aradan geçen 12 sezon boyunca inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Muhammet Demir, takımını sırtlamaya devam ediyor.

Takım olarak güzel oynadıklarını anlatan Muhammet, "Takımım sayesinde ben de bir yerlere geldim aslında çünkü oynadığımız sistem de bana uydu. Kendi adıma çok güzel bir sezon geçiriyorum. İnşallah bunu devam da ettiririm" dedi.

Muhammet Demir 2. baharını yaşıyor

Tecrübeli golcü, takımın genelde çift forvet oynadığının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Bu durum bazen benim işimi kolaylaştırıyor bazen de zorlaştırıyor. Santrafor gibi de oynayabiliyorum, bazen 10 numara gibi de oynuyorum. Aslına bakarsanız genel itibarıyla bu sistem benim işime yaradı. Daha serbest, özgürüm ve daha az baskı yiyorum. Yanımda oynayan arkadaşlarım da bana yardımcı oluyor. Bu sistem, yani çift forvet sistemi benim yararıma oldu."

Gaziantep'in kariyerinde farklı bir yeri olduğuna işaret eden Muhammet Demir, "Açıkçası burayla bağım da ilişkilerim de çok farklı. Aralıklı da olsa yaklaşık 10 senedir buradayım. Burası aslında benim evim. Ben de yapı itibarıyla duygusal bir insanım. Burada beni sevdiklerini hissettiğim için performans olarak daha üst düzey olmaya çalışıyorum. Gaziantep'in benim için çok farklı bir yeri var. Ailem burası aslında benim." ifadelerini kullandı.

Muhammet Demir, Gaziantepspor'daki günlerinin ardından 23 Ocak 2016 tarihinde 2 milyon 750 bin bonservis ücretiyle Trabzonspor'a transfer oldu. Ancak yeni takımında yaşadığı şanssızlıklar ve sakatlıklar nedeniyle Gaziantepspor dönemini arayan Muhammet, 2017-18 sezonunda Sivasspor'un, 2019-20 sezonunda da Medipol Başakşehir'in yolunu tuttu.

Golcü oyuncu, 216 Süper Lig maçı sığdırdığı kariyerinde 56 kez gol sevinci yaşadı.

Muhammet Demir 2. baharını yaşıyor ile ilgili etiketler Gaziantep FK Muhammet Demir Medipol Başakşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.