Muhammed Emin Saraç'a veda

Ülkenin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenleniyor. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, "Biz kendisini hep bir muhaddis olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatını bulduğumuz için çok şanslıyız. Rabbim ebedi alemde de birlikte eylesin." dedi.

Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren M. Emin Saraç için Fatih Atikali Mahallesi'ndeki evinde helallik alındı.

Muhammed Emin Saraç'a veda

Saraç'ın cenazesi, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omzunda Fatih Camisi'ne götürüldü. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi.

Muhammed Emin Saraç'a veda - Resim : 2

M. Emin Saraç için öğle namazını müteakip Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Namaza, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Muhammed Emin Saraç'a veda - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı kısa konuşmada "Ziyaretlerimde kendisinden çok ama çok ziyade ettim. Hocamızın ömrü hadis, tevsir, fıkıh gibi İslami ilimlerde hep öncülük etti. Onun rahli tedrisinde bulunanlar da inşallah bundan sonraki süreci aynı şekilde sürdüreceklerdir. Buna inanıyorum. Biz kendisini hep bir muhaddis olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatını bulduğumuz için çok şanslıyız. Rabbim ebedi alemde de birlikte eylesin." dedi.

 

Muhammed Emin Saraç'a veda - Resim : 4

Saraç'ın cenazesi, Fatih Camisi Haziresi'nde toprağa verildi.

Muhammed Emin Saraç'a veda - Resim : 5

Muhammed Emin Saraç'a veda - Resim : 6

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.