Muhaliflerin vize polemiği.. Cumhuriyet yazarından Aslı Aydıntaşbaş'a "CIA" suçlaması

Avrupa Birliği fonları ile sözde "tarafsız" yayıncılık yapan Medyascope internet sitesinin sahibi Ruşen Çakır'ın vize başvurusunun iptal edilmesi üzerine Aslı Aydıntaşbaş devreye girdi. Bu çıkışa Cumhuriyet yazarı Mine G. Kırıkkanat CIA göndermesi yaparak tepki gösterdi.

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi şikayetleri son yıllarda artış gösterdi.

Avrupa Birliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ise başvurularındaki ret oranlarında görülen artışın Türkiye'ye özgü olmadığı öne sürülüyor.

AB, "Bu sadece Türkiye'ye özgü bir durum değildir. Vize ret oranlarındaki artış tüm dünyada gözlenen genel bir eğilimdir." görüşünü savunuyor.

Bu konuda ilginç bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği fonları ile sözde "tarafsız" yayıncılık yapan Medyascope internet sitesinin sahibi Ruşen Çakır'ın vize başvurusu da reddedildi.

Türkiye'de Fransız ekolünü temsil eden Galatasaray Lisesi mezunu, - Ruşen Çakır yaşadığı hayal kırıklığını, "Ben, eşim ve oğlum için Fransa üzerinden yaptığımız Schengen başvurusu reddedildi" sözleriyle kamuoyuna duyurdu.

ASLI AYDINTAŞBAŞ DEVREYE GİRDİ

Çakır'ın bu açıklaması üzerine, Gezi provokasyonunda ön sıralarda yer alan isimlerden Aslı Aydıntaşbaş sosyal medyada Çakır'a destek mesajı paylaştı.

Ruşen Çakır'ın ünlü bir gazeteci olduğunu belirttiği bir sosyal medya mesajı paylaşan Aydıntaşbaş, "Diğer Türk vatandaşlarının yaşadıkları ile benzer. Neden? Niye?" diye sordu.

Aydıntaşbaş mesajına Avrupa Birliği Konseyi Bakanı Ursula von der Leyen'i de etiketledi.

Muhaliflerin vize polemiği.. Cumhuriyet yazarından Aslı Aydıntaşbaş'a "CIA" suçlaması

CIA GÖNDERMESİ

Bu çıkışa Cumhuriyet yazarı Mine G. Kırıkkanat'ın tepkisi ise dikkat çekiciydi.

Aytıntaşbaş'a CIA göndermesi yapan, Kırıkkanat, "Ba ba ba ba, CİA’nın muhbibi Aslı Aydıntaşbaş, Avrupa’daki ‘tanıdıkları’na meslektaşı Ruşen Çakır’a bi vize versinler diye selektör yakıyor" diye yazdı.

Muhaliflerin vize polemiği.. Cumhuriyet yazarından Aslı Aydıntaşbaş'a "CIA" suçlaması ile ilgili etiketler Mine Kırıkkanat aslı aydıntaşbaş ruşen çakır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.