Muhalif medya ve CHP'ye göre ise; "Bu video tutarsa beni tutuklarlar" dedi, tutuklandı!

Sosyal medyada bir süredir dolaşımda olan "Hayır nedir?" videosu ile adından söz ettiren Ali Gül, "Felix Djerzinski" adlı Twitter hesabından paylaşılan küfürlü ifadeler nedeniyle tutuklandı. Adliye girişinde, "Mustafa Kemal'e borcumu ödemeye gidiyorum" diyen Ali Gül, hakim karşısında "Muhafazakarım" dedi. Gül, "Felix Djerzinski" adlı hesabın da kendisine ait olmadığını savundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının suç duyurusunda bulunduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ali Gül, sahte isimle açılmış bir Twitter hesabından yapılan küfürlü paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklandı.

Gül, Cumhurbaşkanı'nın avukatının suç duyurusunda bulunmasına neden olan Twitter hesabını kendisinin kullanmadığını öne sürerek, "Hayır" videosu nedeniyle hedef haline getirildiğini söyledi.

Ancak hakim "siber suçlar araştırma raporuna" göre söz konusu hesabın Gül'e ait olduğu gerekçesiyle tutuklama kararı verdi.

KAPIDA "MUSTAFA KEMAL'E BORCUMUZ VAR, ÖDEMEYE GİDİYORUM", İÇERİDE "MUHAFAZAKAR BİR YAPIYA SAHİBİM"

Gül, adliyeye gelirken çektiği videoda da tutuklanacağını bildiğini ifade ederek "Mustafa Kemal'e borcumuz var, ben o borcu ödemeye gidiyorum. Bu milletin çocukları, bu milletin gençleri korkuyu, tutsaklığı ölümü değil, özgürlüğü ve mutluluğu hak ediyor. O günler de gelecek" dedi.

Ali Gül, adliyede hakim karşısına çıkınca ise hem kendisinin hem de ailesinin "muhafazakar" kişiler olduğunu belirtti.

İSLAM'A VE ERDOĞAN'A HAKARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özay da @DjerzinskiFelix hesabından yapılan paylaşımların Gül'e ait olduğunu iddia ederek "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme, Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 1.5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle suç duyurusunda bulundu.

glekgerhh

'BU HESAP BENİM DEĞİL' DEDİ AMA...

Twitter'daki tek hesabının @avaligul hesabı olduğunu belirten Gül ise, iddiaları redderek "Ben ve ailem muhafazakar bir yapıya sahibiz. Devletimizi, polisimizi severiz. @DjerzinskiFelix rumuzlu hesaptan yapılan paylaşımları kesinlikle ben yapmadım" dedi.

islama-kufreden-hayir-videosunun-arkasina-siginiyor-2017-03-21

Gül'ün avukatı Yiğit Acar da Gül'ün çektiği "Hayır" videosundan rahatsız olanların, @DjerzinskiFelix hesabının ona ait olduğu yönünde karalama kampanyası yürüttüklerini söyledi. "Adeta bir elbise dikilmiş ve müvekkile giydirilmiştir. Müvekkil hedef haline getirilmiştir" diyen Acar, bu iftira nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını da ekledi.

TUTUKLANDI

Gül'ü sorgulayan istanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, Gül'ün "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Kararda, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe yanlısı paylaşımlar yapılan ve Cumhurbaşkanı'na hakaret edilen @DjerzinskiFelix hesabının Gül'e ait olduğunun dosyadaki Siber Suçlar Araştırma raporu ile sabit olduğu savunuldu.

fekrjngergergre

DESTEK CHP'Lİ VEKİLDEN

CHP'li Barış Yarkadaş, "Muhammed Ali Gül, kendisine ait olup olmadığı bilinmeyen bir tweet hesabında yazılanlardan dolayı tutuklandı." sözleriyle destek olduğu Muhammed Ali Gül'ün 'hayır' dediği için tutuklandığını öne sürdü.

kfrefergregre

Muhalif medya ve CHP'ye göre ise; "Bu video tutarsa beni tutuklarlar" dedi, tutuklandı! ile ilgili etiketler Erdoğan CHP ali gül felix bu video tutarsa tutuklanırız hayır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.