Muhalif medya patronuna gözaltı

Hong Kong'da muhalif medya patronu Jimmy Lai'nin ofisine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Lai, yapılan baskında 'dış güçlere çalıştığı' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hong Kong'da gösteriler devam ederken, güvenlik güçleri muhalif medya patronu Jimmy Lai'nin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Next Digital ve Apple Daily adlı medya kuruluşlarının sahibi olan ve 'demokrasi yanlısı' harekete verdiği destekle bilinen 71 yaşındaki Jimmy Lai, yabancı güçlerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle bu sabah gözaltına alındı.

Medya genel merkezine düzenlenen polis baskını, çalışanlar tarafından sosyal medyadan da paylaşıldı.

Muhalif medya patronuna gözaltı

YABANCI GÜÇLERLE GİZLİ ANLAŞMA

Grubun yöneticilerinden Mark Simon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Jimmy Lai'nin "yabancı güçlerle gizli anlaşma yapma" gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

Simon, Lai'nin oğlunun evine de baskın düzenlendiğini ve medya grubunun diğer üyelerinin de gözaltına alındığını kaydetti. Polis, yaşları 39 ile 72 arasında değişen 7 kişinin "yeni ulusal güvenlik yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle" gözaltına alındığını aktardı. Açıklamada yeni gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

 

Muhalif medya patronuna gözaltı ile ilgili etiketler Çin medya Hong Kong Gözaltı muhalif
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.